Kassa op onderzoek naar tandenbleken

Tanden Het programma Kassa! ging op onderzoek in de wereld van tandenbleken.

 
Per 1 november 2012 mag niet iedereen meer met peroxide bleken. Alleen de tandarts of de mondhygiënist onder toezicht van de tandarts mag werken met peroxide. Ook aan het percentage is een grens gesteld, maximaal 6% peroxide mag er door tandartsen gebruikt worden. Voor 1 november 2012 waren er geen duidelijke regels voor het bleken van tanden. ietsmooier besteedde daar eerder al aandacht aan.

 
Uit onderzoek van Kassa blijkt, ondanks het wijzigen van de regels, dat nog volop een hagelwit gebit wordt aangeboden. Kassa is bij verschillende bleekstudio's langsgeweest waar witte tanden worden aangeboden vanaf een paar tientjes tot ruim €200. Uit die rondgang blijkt dat er nogal wat schort aan de voorlichting aan consumenten.

 
Kassa heeft verschillende consumenten gesproken die teleurgesteld zijn over de bleekbehandeling die zij hebben ondergaan. Ook op verschillende internetfora, zoals ietsmooier, zijn reacties van ontevreden consumenten te vinden. De tanden zijn helemaal niet zo wit geworden als beloofd of de witheid van het gebit liep binnen korte tijd weer terug richting de oude kleur.

 
Het hele artikel is te lezen op de website van Kassa!