In Radar+: ingrepen in het buitenland

radar+ ingrepen in buitenland

 

Radar + magazine is in de wereld van het beauty toerisme gedoken. Cosmetische ingrepen voor weinig geld in een zonnig land ondergaan, en bijkomen op het strand met een drankje en een parapluutje erin. Soms klinkt iets te mooi om waar te zijn. En vaak is het dat ook. Radar+ geeft je 6 redenen waarom je geen ingreep in het buitenland zou moeten ondergaan. Maar, toch ook enkele tips als je het toch wilt doen.

In het artikel staan quote’s van mensen die kritisch staan tegenover de ingrepen in het buitenland.
Peter Velthuis, van Velthuis kliniek, benadrukt dat het normaal is om eerst een goede indicatie te stellen. Ben je wel geschikt voor de behandeling? Is de behandeling wel geschikt voor jou? Maar hoe moet dat als je al bepakt en bezakt in Thailand arriveert in het ziekenhuis? Dan ga je niet meer terug.
Tom van Eijk, van de Rembrandt kliniek, waarschuwt voor aanlengen van botox maar legt ook uit dat na gebruik van injectables controle bezoeken vaak nodig zijn om het resultaat te ‘fine tunen’. En dat gaat wat lastiger als je in Hongarije geprikt bent.
Irene Matthijsen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische chirurgie, vertelt dat er veel klachten binnenkomen naar aanleiding van behandelingen in het buitenland. Fillers, facelifts, neuscorrectie en ooglidcorrectie. Zij waarschuwt dat in sommige andere landen de eisen niet hetzelfde zijn als in Nederland.
Marian Pronk van consumenten review site ietsmooier.nl staat in principe negatief tegenover beauty toerisme, tenzij je heel goed de weg weet in het betreffende land. Het is natuurlijk onzin dat er geen kwalitatief goeie klinieken zijn in India of Turkije. Je loopt echter een risico als je in zee gaat met een reisbureau die all inclusive wel heel letterlijk opvat, namelijk inclusief een cosmetische of plastisch chirurgische ingreep. Er is dan geen intake, beperkte nazorg en wat doe je als je na 3 maanden niet tevreden bent?
Lees meer in Radar+ magazine, zomer editie 2012. Het artikel is geschreven door The Beauty Republic.