Trouw: een michelingids of een zoover website voor cosmetische klinieken

Trouw ietsmooier

Al lang vinden we jampotglazen in brillen niet meer acceptabel, en ook scheve tanden worden al op jonge leeftijd rechtgezet.

Antoinette Thijssen schrijft in Trouw over hoe cosmetische ingrepen vroeger alleen voor de rich en famous was. Tegenwoordig worden we in zo’n beetje elk programma geïnformeerd over de mogelijkheden van cosmetische ingrepen en behandelingen. Cosmetische ingrepen zijn mainstream geworden.

Incidenten en risio’s achtervolgen de industrie, zoals de lekkende borstimplantaten, maar ook de druk om jong er uit te blijven zien, echter de trend zet door. De snelheid van de ontwikkelingen heeft te maken met de snelheid van de technologische ontwikkelingen. En die gaan snel.

Elk goed doel heeft een actiegroep. Maar waar blijft toch de bond of de belangenvereniging die – gesteund door het minister Schippers van Volksgezondheid, de Nederlandse Vereniging voor Plastisch Chirurgen en de koepelorganisatie van schoonheidsklinieken – ijvert voor een veilige, verantwoorde en kwalitatief hoogwaardige cosmetische chirurgie? Waar blijft de pagina Schoonheid in serieuze media met recensies van cosmetische salons en klinieken. Waarom is er eigenlijk geen Michelingids voor cosmetische klinieken met inspecteurs die als mystery guests de kwaliteit komen beoordelen en sterren toedelen?

Het begin is er: ietsmooier.nl. Vergelijkbaar met Zoover (voor vakanties) en Iens (voor restaurants).

 Lees het hele artikel op de blog. Antoinette Thijssen is verbonden aan het Rathenau Instituut. Een langere versie van de blog is verschenen in de Trouwbijlage ‘Tijd’ van zaterdag 15 maart (pagina 12, 13)