91% Tevreden
200 € Laagste prijs 2600 € Hoogste prijs

Acne littekens

acne littekens

Littekens als gevolg van acne

Als puber is acne een ontzettend vervelend probleem. Als volwassene heb je er soms ook nog mee te kampen of hou je acne littekens over. Hetzij actieve acne, hetzij in de vorm van littekens. In de loop der jaren wordt acne minder actief maar dan hou je wel de littekens en pigmentvlekjes die de huid ontsieren. Deze zogenaamde restverschijnselen komen in 3 vormen:

  • acne littekens
  • rode vlekken: nadat de ontstekingen zijn verdwenen blijven gedurende 3 tot 9 maanden rode vlekjes zichtbaar op de plekken waar de ontstekingen hebben gezeten. Als deze vlekjes geheel vlak zijn is er meestal geen sprake van littekenvorming. De rode plekken trekken weg.
  • donkere vlekken: zoals bij elke ontsteking van de huid die aan zonlicht wordt blootgesteld kan een donkere verkleuring ontstaan ter plekke van de uitgebluste acne-haarden. Bij donkerder huidtypen en blootstelling aan zonlicht is het risico op deze hyperpigmentatie het grootst. Deze pigmentatie trekt ook weer weg. Dit kan tot wel 3 jaar duren.

Hoe ontstaan acne littekens?

Littekenweefsel ontstaat na beschadiging van de huid. Bij acne wordt deze beschadiging veroorzaakt door de heftige ontstekingsreactie in de huid. Meestal geldt dat er een direct verband bestaat tussen de ernst van de ontsteking en de mate van littekenvorming in reactie daarop. Sommige mensen ontwikkelen echter ook relatief grote littekens op basis van vrij oppervlakkige en kleine acne-ontstekingen. Het blijkt dat de gevoeligheid voor het maken van littekens sterk verschilt van persoon tot persoon.

Welke methodes zijn er om acne littekens te verminderen?

  • littekens verdwijnen niet: een verbetering van de structuur en aanblik van de huid is het hoogst haalbare.
  • een intensieve, diepe behandeling geeft de grootste kans op goede resultaten maar houdt ook de grootste risico’s in.
  • acne-littekens kunnen in de loop der jaren ook spontaan minder opvallend worden.
  • start niet binnen 1 jaar (en liefst niet binnen 2 jaar) na het stoppen van een isotretinoïnebehandeling (Roaccutane) met littekenbehandelingen.
  • kies altijd een kliniek waar ook dermatologen aan verbonden zijn.

Niet elke kliniek biedt alle behandelingen. Laat je dus goed informeren bij verschillende klinieken. Hoe vind je de beste kliniek of specialist voor acne littekens? Maak met minimaal 2 specialisten een afspraak. Een gratis consult kun je via ietsmooier aanvragen. En lees ook ervaringen van anderen die je voor zijn gegaan.

Meer

Prijzen

Acne littekens kun je op verschillende manieren te lijf gaan. De prijs van behandleingen tegen acne littekens lopen dan ook uiteen, afhankelijk van de gekozen behandelng.
 
Ernstige acne litteken behandelingen worden door sommige zorgverzekeraars vergoed. De chirurgische ingrepen worden vrijwel altijd vergoed, maar het is belangrijk dit met je zorgverzekeraar te overleggen voor je aan een behandeling begint.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht