87% Tevreden
2600 € Hoogste prijs

Chemische peeling Acne littekens

chemische peeling acne

Acne littekens verminderen met chemische peeling

Oneffenheden zoals zichtbare resultaten van een acne verleden verdwijnen door resurfacing. Resurfacing betreft het verwijderen van de huidlaag waarin de littekens zitten. Dat kan via ‘behandeling met zuur’ (chemische peeling), via ‘schuren’ (Microdermabrasie), via ‘hoge druk’ (Oxygen O2) of ‘afbranden’ van de huid (laser). Dit zijn vrij zware ingrepen omdat je de huid eerst wat beschadigt voordat deze zich verbetert. Wees heel voorzichtig met zon en volg de aanwijzingen van de huidtherapeut goed op.

Bij Chemische Peeling worden de oppervlakkige lagen van de huid verwijderd door middel van chemische stoffen. Het onderliggende bindweefsel wordt geactiveerd. Hierdoor worden oude huidcellen sneller vervangen door nieuwe huidcellen. Oppervlakkige littekens kunnen soms vrijwel onzichtbaar worden en diepe littekens worden minder opvallend.

Hoe weet ik of een chemische peeling de juiste behandeling is voor mijn acne littekens?

Natuurlijk raden wij altijd aan een consult aan te vragen (liefst bij 2 klinieken) om advies in te winnen welke behandeling het meest geschikt is. De huidspecialisten zijn opgeleid om door middel van een analyse een juist advies te geven.

Is een chemische peeling pijnlijk?

Een chemische peeling is over het algemeen een milde behandeling. Echter bij diepere littekens of beschadigingen van de huid kan een branderig gevoel optreden.

Wat zijn de voor- en nadelen van Chemische peeling vergeleken met andere behandelingen tegen rimpels?

Het effect van een chemische peeling kan indrukwekkend zijn, vergelijkbaar met laser. Ook met een chemische peeling is de hersteltijd een paar dagen. Er is een klein risico dat je last hebt van een allergische reactie op een chemische peeling. Pas op met zon voor pigment vlekjes.

Hoe werkt Obagi Blue Peel?

Dit is een peeling die wordt uitgevoerd door de specialist (dat kan een arts of een huidtherapeut zijn). De specialist die de peeling aanbrengt kan door de kleur goed kan zien tot welke diepte de Obagi Blue Peel in de huid is doorgedrongen. De specialist beslist per huid (onderdeel) welk aantal lagen hij aanbrengt op de huid. Bij een acne huid kan de specialist bepalen op bepaalde plekken de peeling dieper of langer in te brengen.

Chemische peelings worden ook vaak ingezet voor huidverbetering (rimpeltjes). Meer over de huidverbetering behandeling chemische peeling vind je hier.

Niet elke kliniek biedt alle behandelingen. Laat je dus goed informeren bij verschillende klinieken. Hoe vind je de beste kliniek of specialist voor acne littekens en chemische peeling? Maak met minimaal 2 specialisten een afspraak. Een gratis consult kun je via ietsmooier aanvragen. En lees ook ervaringen van anderen die je voor zijn gegaan.

Meer

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht