100% Tevreden
400 € Laagste prijs 2600 € Hoogste prijs

Actieve acne

Actieve acne

Actieve acne verhelpen

Als puber is acne een ontzettend vervelend probleem. Als volwassene heb je er soms ook nog mee te kampen. Hetzij actieve acne, hetzij in de vorm van littekens. Misschien is actieve acne hormonaal of gerelateerd aan bepaalde voeding.  Het kan zijn dat de talgproductie te actief is, of de poriën te klein.

Hoe dan ook, een echte oplossing ligt in een veranderende hormoonhuishouding. En ondertussen kun je acne het beste bestrijden door goede reiniging. Daarvoor kun je het beste een huidtherapeut of dermatoloog raadplegen. In de loop der jaren wordt actieve acne minder actief maar dan hou je wel de zogenaamde restverschijnselen van acne in de vorm van littekens en vlekjes.

Welke crèmes werken goed tegen acne?

Er zijn geen wondermiddeltjes of crèmes die de oorzaak van acne wegnemen. Sommige producten drogen de huid te veel uit waardoor je meer talg aanmaakt. Andere producten zijn juist te vet waardoor de acne meer kans krijgt. Vind voor jou de beste producten, die je huid goed reinigen maar niet uit balans halen (te droog of te vet maken). ZO Medical is een medische lijn die claimt heel goede resultaten te boeken. Ervaring mee? Schrijf je review op ietsmooier.

Kan een dermatoloog of schoonheidsspecialiste helpen bij het bestrijden van acne?

Bij ernstige en matig-ernstige vormen van acne zal er meestal gestart worden met zware (maar effectieve) therapie, juist om littekenvorming vóór te zijn. De ontwikkeling van isotretinoïne (beter bekend onder de merknaam Roaccutane) heeft er voor gezorgd dat acne-littekens nu veel minder vaak voorkomen dan vroeger.

Hoe ontstaat acne?

Acne is een ontsteking van de talgklieren van de huid, in de vorm van puistjes. Mensen die veel talg produceren (of kleine poriën hebben) hebben meer last van acne. De talg productie is afhankelijk van de hormoonhuishouding. Daarom hebben pubers meer last van acne dan ouderen.

Maak met minimaal 2 huidtherapeuten een afspraak. En lees ook ervaringen van anderen die je voor zijn gegaan.

Meer

Prijzen

De prijs van een acne behandeling is niet te duiden. Heb je echt last van acne, dan heb je er alles voor over om dat op te lossen. En dat heb je vaak ook gedaan met allerlei smeerseltjes. Maar wat werkt nu echt? En wat kost dat? Er zijn medicijnen tegen acne, zoals Tretinoine en Roaccutane. Deze worden door de arts (huisarts, cosmetisch arts of dermatoloog) voorgeschreven in hoeveelheden die niet vrij verkrijgbaar zijn. Deze producten worden in principe vergoed door de zorgverzekeraar. Ook kun je er voor kiezen (vaak tegelijkertijd) om naar een schoonheidsspecialiste of huidtherapeute te gaan die bijvoorbeeld maandelijks je huid goed reinigt. Dat zal je ongeveer 50 euro per maand kosten. Wil je naast de reiniging ook andere behandelingen proberen, zoals LED lichttherapie dan kom je meestal in aanmerking voor vergoeding door de verzekering (althans voor een beperkt aantal behandelingen).

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht