94% Tevreden
2395 € Laagste prijs 6000 € Hoogste prijs

Borstvergroting

Borstvergroting

BORSTVERGROTING behandelingen

Borstvergroting is de meest uitgevoerde plastisch chirurgische ingreep. Alle operatieve borstvergrotingen maken gebruik van een siliconen omhulsel. Met de siliconen prothesen kan de grootte of de vorm van borsten veranderen. De vulling varieert echter. Op het gebied van borstvergroting zijn heel veel keuzes te maken. Lees op ietsmooier alle informatie, discussieer mee op het forum, bekijk de prijzen, en de voor en na foto’s, zoek uit welke klinieken en specialisten borstvergroting behandelingen uitvoeren in België en Nederland, en welke soorten borstvergroting behandelingen er zijn. Natuurlijk lees je ook ervaringen van anderen die een borstvergroting hebben ondergaan, hun reviews zijn op ietsmooier te vinden.

RISICO’S EN COMPLICATIES VAN EEN OPERATIEVE BORSTVERGROTING

Zoals bij alle chirurgische ingrepen heb je algemene risico’s zoals een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan een infectie ontstaan, dat gebeurt in zo’n 1-2% van de gevallen. Een specifiek risico van borstvergroting is dat kapselcontractie zich voordoet rond het implantaat; je hebt dan last van zichtbare vergroeiingen en pijnlijke verhardingen. Een milde mate van kapselvorming vindt altijd plaats. Maar ernstige vormen (dan spreek je van inkapseling of contractie) komt nog steeds veel voor. Tien jaar geleden was de kans hierop 30%, maar met de huidige implantaten is dit risico ongeveer gehalveerd. Toch wordt het risico op inkapseling nog vaak onderschat. Andere risico’s van borstvergroting zijn kapselcontractie, lekkende implantaten en gescheurde of versleten prothesen. Borstvergrotingen bestaan uit vloeibare gel, cohesieve siliconen, zoutwater of hydrogel.

Een borstprothese bestaat uit een omhulsel van siliconen en een vulling met fysiologisch zout, een vloeibare siliconengel of een cohesieve siliconengel. Het omhulsel heeft een gladde of ruwe buitenzijde. Prothesen met een ruwe buitenzijde zijn vaak wat beter voelbaar, maar hebben minder risico op overmatige kapselvorming. Lees meer over de deze soorten van borstvergroting.

  • Prothese met vloeibare siliconen gel
  • Prothese met cohesieve (vaste) siliconen gel
  • Prothese met zoutwater oplossing
  • Prothese met hydrogel

Borstvergroting vaak na bevalling gecombineerd met borstlift

Soms komt borstvergroting in beeld na zwangerschap(pen) als het volume in de borst sterk is geslonken. Dan kan een borstvergroting gecombineerd worden met een borstlift. Naast de operatieve borstvergroting was het tot voor kort mogelijk om middels injectables (Macrolane) de borsten meer volume te geven. Dat is door de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie nu verboden. Voordat je meer leest over de verschillende soorten borstvergroting, denk er aan dat er veel fabels en misverstanden over borstvergroting zijn. Ietsmooier toont een serie van de tien meest voorkomende misverstanden. Zoutwater vulling, cohesieve siliconen: Welke borstvergroting geeft jou het beste resultaat?

Natuurlijk bereid je dat voor door je goed in te lezen en misschien ken je mensen die ervaring hebben met borstvergroting. Maar neem vooral goed te tijd om met je specialist te bespreken wat er mogelijk is, en wat voor jou het beste is. Maak met minimaal 2 klinieken een afspraak. Vraag een consult aan op ietsmooier.nl. Dat kan gratis. En lees ook ervaringen van anderen die je voor zijn gegaan.

Meer

Prijzen

De prijs van een borstvergroting ligt tussen de 2500 en 5000 euro. Een groot verschil, maar er zijn ook veel keuzes te maken bij een borstvergroting. Een belangrijk verschil is bijvoorbeeld of de implantaten rond zijn of anatomisch.
De ronde zijn meestal iets goedkoper (tot ongeveer 1000 euro goedkoper). Ook de vulling is van invloed op de prijs van een borstvergroting; vloeibare gel, cohesieve siliconen, hydrogel (monobloc) of zoutoplosing. Verder is de gebruikte techniek van invloed op de prijs; een dual plane is een wat nieuwere methode die niet alle klinieken voeren.
 
Hou er rekening mee of de prijs inclusief of exclusief narcose is. Of dat de ene prijs inclusief overnachting is, en de andere exclusief. En zoals wel vaker, zul je zien dat ook de reputatie of naamsbekendheid van een kliniek invloed heeft op het tarief. Ga er van uit dat borstvergrotingen in principe niet vergoed worden door je zorgeverzekeraar.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht