80% Tevreden
6000 € Hoogste prijs

Vloeibare gel borstvergroting

Borstvergroting met vloeibare gel

Voor borstvergroting zijn siliconen prothesen met vloeibare gel het oudste type borstimplantaten. Deze prothesen voelen het soepelst en meest natuurlijk aan. Doordat de siliconengel in rechtopstaande positie onderaan komt te zitten, ziet het implantaat er eerder druppelvormig uit. Dat ziet er meest natuurlijk uit.

Scheurtjes en lekken is grootste risico bij borstvergroting met vloeibare gel. Het nadeel van implantaten met vloeibare siliconengel is dat bij scheurtjes in dit type prothesen de vloeistof makkelijk vrij komt en is ze moeilijk te verwijderen. Op zich is dit echter niet schadelijk of kankerverwekkend; de gel wordt goed verdragen door het lichaam.

Toch is dit de reden waarom vrouwen minder vaak kiezen voor de vloeibare gel. De vorm van de prothesen heeft invloed op het resultaat van de borstvergroting Er zijn ronde of druppelvormige prothesen. De ronde prothesen geven de borst wat meer vulling aan de bovenzijde. En de druppelvormige prothesen lijken meer op de natuurlijke vorm van de borst. Een nadeel van de druppelvormige implantaten is dat er een iets grotere snede gemaakt moet worden om de prothesen te plaatsen. Niet alleen kleine borsten, ook slappe borsten soms reden tot borstvergroting. De vorm en stevigheid van de borsten worden bepaald door de elasticiteit van de huid en de verhouding tussen vetweefsel en klierweefsel. De elasticiteit neemt met de jaren af, en het klierweefsel wordt meer en meer vervangen door vetweefsel. Dus, slappere borsten die de strijd met de zwaartekracht in toenemende mate verliezen. Sommige vrouwen kiezen dan voor een borstlift, daarbij wordt overtollig huid weefsel verwijderd. Maar vaak wordt deze lift gecombineerd met een borstvergroting. Op die manier komen de borsten weer mooi in verhouding met de rest van het lichaam.

Borstvergroting en de risico’s van borstvergroting met vloeibare gel

Een borstvergroting vindt altijd onder volledige narcose plaats; een borstvergroting is immers een chirurgische ingreep. Elke operatie kent risico’s mee. Borstvergroting brengt enkele specifieke risico’s en complicaties met zich mee. Kapselcontractie is de complicatie die het meest voorkomt. Ook draaien of verplaatsen van de implantaat is een voorkomende complicatie. Het meest angstig zijn vrouwen voor lekkende implantaten. Maar zeer reëel is ook de angst voor scheuren of slijtage.

Meer

Prijzen

De prijs van een borstvergroting ligt tussen de 2500 en 5000 euro. Een groot verschil, maar er zijn ook veel keuzes te maken bij een borstvergroting. Een belangrijk verschil is bijvoorbeeld of de implantaten rond zijn of anatomisch.
De ronde zijn meestal iets goedkoper (tot ongeveer 1000 euro goedkoper). Ook de vulling is van invloed op de prijs van een borstvergroting; vloeibare gel, cohesieve siliconen, hydrogel (monobloc) of zoutoplosing. Verder is de gebruikte techniek van invloed op de prijs; een dual plane is een wat nieuwere methode die niet alle klinieken voeren.
Hou er rekening mee of de prijs inclusief of exclusief narcose is. Of dat de ene prijs inclusief overnachting is, en de andere exclusief. En zoals wel vaker, zul je zien dat ook de reputatie of naamsbekendheid van een kliniek invloed heeft op het tarief. Ga er van uit dat borstvergrotingen in principe niet vergoed worden door je zorgeverzekeraar.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht