100% Tevreden
300 € Laagste prijs 350 € Hoogste prijs

Cellulite

CelluliteHoe ontstaat cellulite?

Cellulite wordt veroorzaakt door een combinatie twee problemen. Het eerste is plaatselijk overvolle vetcellen, en het tweede probleem is veel vocht in het huidweefsel.

Cellulite is een van de meest verafschuwde en meest besproken cosmetische ergernissen. Maar helaas, waarschijnlijk ben jij een van die bijna 90% van de vrouwen die er vroeg of laat mee te maken krijgt, of je nu fors bent of slank. Vrouwen hebben nu eenmaal in bepaalde delen van hun lichaam – met name billen en dijen – een hogere vetconcentratie dan mannen. Niet alleen hebben vrouwen meer vetcellen maar ook het volume van de cellen is groter.  Gelukkig is er wel een aantal uitwendige behandelingen die goed resultaat sorteren.
Cellulite of sinaasappelhuid is een wat bobbelige structuur die de huid en onderhuids bindweefsel kunnen krijgen.

  • In de vetcellen wordt niet alleen vet opgeslagen. Als er teveel afvalstoffen zijn kunnen die door het lichaam tijdelijk worden opgeslagen in de vetcellen. Zo kunnen de vetcellen steeds groter worden.
  • Als de vetcellen te groot worden kunnen de voedingsstoffen die bestemd zijn voor de cellen worden niet meer (zoals voorheen) regelmatig aan- en afgevoerd worden. Deze stoffen hopen zich op in de zones tussen de vetcellen.
  • De haarvaatjes worden samengedrukt waardoor de bloedcirculatie nog verder bemoeilijkt wordt. Het gevolg is dat vocht wordt vastgehouden.
  • De overvolle vetcellen worden samengedrukt en gaan verkleven. De aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen wordt nog lastiger. De vetcellen gaan in groepjes ‘samenklonteren’. Dit resulteert in de ‘bobbels’ die je onder het huidoppervlak voelt.
  • De vetcellen zijn nu zo ingekapseld door bindweefsel, dat ze geen vet af kunnen voeren en ook geen afvalstoffen.

Lees hier meer over het ontstaan van cellulite – en een oplossing – via een artikel van Derma Clinic over Acces Ultra V; een combinatie van radio frequentie en ultrasound.

Draagt je levensstijl bij aan cellulite?

Ja, een combinatie van factoren van dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, erfelijkheid hormonale veranderingen en ouder worden kan het proces van cellulite vorming verder nog versnellen. Ook door het hormoon oestrogeen wordt op bepaalde plekken op het lichaam extra veel vet opgeslagen en vocht vastgehouden.

Wat is het verschil tussen cellulite en cellulitis?

De benaming cellulite moet niet verward worden met de medische betekenis van cellulitis. Cellulitis betekent een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel.

Is cellulite een ziekte?

Nee, cellulite is geen ziekte en volkomen onschuldig. Cellulite die nieuw verschijnt in de buurt van de borst is overigens wel een reden om een arts te bezoeken voor nader onderzoek: soms wordt de rimpeling van de huid veroorzaakt door een kwaadaardige tumor.

Bereid je goed voor om vast te stellen welke behandeling het  beste bij jou past. Maak met minimaal 2 specialisten een afspraak. Spreek vooral specialisten bij klinieken die alle behandelingen kennen en verrichten, want juist zij kunnen een goede vergelijking maken en adviseren wat het beste bij jou past. En lees ook ervaringen van anderen die je voor zijn gegaan.

Meer

Prijzen

De prijs van bindweefsel massage (ook wel endermologie genoemd trouwens) tegen cellulite is afhankelijk van het aantal behandelingen en het aantal zones. Doe je 1 zone, dan duurt dan ongeveer 20 minuten en ben je 30 euro kwijt. Twee zones duurt 40 minuten en kost dan iets minder, 55 euro. En voor 75 euro heb je 3 zones, bv billen, bovenbenen en heupen. Denk er wel aan dat je ongeveer 15 behandelingen moet doen voordat je echt goed resultaat hebt. Idealiter herhaal je elke 3 maanden die behandeling. Hou daar dus rekening mee in je budget.

 
Radiofrequentie (electromagnetische golven) kost ongeveer het zelfde (30 euro per zone).

 
Prijs van Ultrashape?
De prijs van Ultrashape is afhankelijk van het aantal zones dat wordt behandeld; een behandeling voor 1 zone ligt tussen de 300 en 500 euro. De prijs kan namelijk ook varieren naar gelang het aantal behandelingen toeneemt. Als je meerdere lokaties laat behandelen daalt de prijs.(trillingen, ook wel cavitatie genoemd) is iets duurder dan bindweefsel massage en radio frequentie therapie, denk aan 100 euro per behandeling, per zone. Al deze behandelingen worden in principe niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht