82% Tevreden
1159 € Hoogste prijs

Couperose

Couperose

Wat is couperose?

Couperose houdt in dat er kleine bloedvaatjes dicht onder de huid zichtbaar zijn waardoor er een rode of blauwige vlek verschijnt. De oorzaak van couperose is dat de bloedvaatjes chronisch (dus niet tijdelijk) zijn verwijd. Het komt het meest voor in het gezicht en op de benen. Couperose is een vaak voorkomende maar onschuldige aandoening. Als je familie couperose heeft, is de kans overigens groter dat jij ook couperose krijgt.
Om te checken of je couperose hebt: druk eens een glas tegen je huid. Als de roodheid verdwijnt dan zijn er bloedvaatjes aanwezig. En in dat geval is een couperose behandeling een mogelijkheid. Verdwijnt de roodheid echter niet nadat je een glas tegen je huid hebt gedrukt, dan kan het een andere aandoening zoals bijvoorbeeld een wijnvlek. Laat je hoe dan ook even voorlichten door je huidtherapeut.

Hoe ontstaat couperose?

De opperhuid van het gezicht zit boordevol zeer kleine bloedvaatjes, die gewoonlijk gesloten zijn. Bij temperatuursverandering, inspanningen en stress kunnen de bloedvaatjes uitzetten, waardoor je gezicht rood wordt. Ben je iemand die gevoelig is voor couperose? Dan zetten de bloedvaatjes (haarvaatjes) soms ook uit onder invloed van bijvoorbeeld warme dranken, pittige kruiden en alcohol. Na een tijdje blijven de haarvaatjes continu uitgezet. Dit verklaart de fijne adertjes en de algemene roodheid in het gezicht. Hoe deze toename van de bloedvaatjes ontstaat, is niet goed bekend. Vaak is het erfelijk bepaald. Ook kan couperose een gevolg zijn van rosacea, een veelvoorkomende ontstekingsreactie van de huid. Maar in veel gevallen ontstaat couperose spontaan.

Hoe kun je voorkomen dat de couperose erger wordt?

  • Vermijd grote temperatuurschommelingen. Hierdoor lok je couperose uit. Ook sauna en hete baden kunnen couperose uitlokken of verergeren.
  • Let op je voeding. Sommige voedingsproducten kunnen tot couperose aanzetten. Denk hierbij aan alcohol en specerijen.
  • Behandel je gezicht met zachte producten. Gebruik geen reinigingsproducten die zeep bevatten. Let er op dat het water waarmee je je gezicht wast niet te warm of te koud is.
  • Bescherm je huid met een vette crème tegen wind en kou. Zorg ervoor dat de crème altijd een zonnefilter bevat. Ga je schaatsen of skiën, gebruik dan een zeer vette crème met een sunblock. Gebruik ‘s zomers altijd een sunblock.
  • Mechanische beschadiging van de huid kan ook couperose veroorzaken of verergeren. Denk bv aan een verwonding of operatie in je gezicht, maar ook heftige cosmetische behandeling. Zelfs agressieve cosmetische producten kunnen couperose uitlokken.
  • Wees voorzichtig met sporten. Excessieve krachtsinspanning is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.
  • De zonnebank is uit den boze bij couperose.
  • Scrubben is echt taboe als je last hebt van couperose, als je de dode huidcellen wilt verwijderen kies dan voor een product op basis van salicylzuur.
  • Er bestaat geen geneesmiddel of crème tegen couperose. Sommige geneesmiddelen zoals cortisonen kunnen couperose zelfs uitlokken of verergeren. Wees hier dus voorzichtig mee.

Hoeveel behandelingen tegen couperose zijn nodig voor een blijvend resultaat?

Hoeveel behandelsessies er in totaal nodig zijn, hangt af van de omvang van het te behandelen gebied. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal vaatjes dat behandeld moet worden en de grootte van de vaatjes.

Meer

Prijzen

De prijs van couperose behandelingen is sterk afhankelijk van de mate van couperose.
Met een laser of IPL behandelingen kun je in 1x van je couperose af zijn, maar het kan ook zijn dat je nog 3 keer terug moet komen. Ook is de prijs afhankelijk van het gebied; alleen de wangen is een lager tarief: rond de 150 euro, dan wanneer het hele gelaat behandeld moet worden: rond de 400 euro. De neus alleen is rond de 100 euro.
 
De prijs is tenslotte - als het goed is - afhankelijk van de gebruikte laser of IPL. Hoe geavanceerde de laser, hoe beter het effect. En daar wordt vaak een hogere prijs voor gevraagd. Maar duur is niet per se beter, dat is lastig.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht