81% Tevreden
1800 € Laagste prijs 9750 € Hoogste prijs

Facelift

Facelift

Facelift tegen rimpels

Een facelift is een ultieme vorm van huidverjonging. Ingrijpend, maar effectief. Best eng, maar indien je te maken hebt met een goede chirurg en je goed geïnformeerd bent, ben je al een hele stap verder. Een facelift kan een mooi resultaat bieden om overtollig huid en weefsel in het gezicht te verwijderen, en de oorspronkelijke vorm van je gezicht weer benaderen.

Hoe komt de arts met behulp van de facelift tot een mooi resultaat?

Een facelift is een ingreep waarbij huid in het gezicht samen met het onderliggend spierweefsel wordt gelift. Bij een facelift worden reepjes huid weggenomen en onderliggende spieren ingekort met als doel de oorspronkelijke vorm van het gezicht en meestal ook de hals weer terug te laten komen. De plooien en rimpels van de gezichtshuid worden verminderd, door de dieper gelegen weefsellagen strak te trekken. De facelift techniek is er op gericht om de eigen natuurlijke expressie te laten behouden.
Bij een facelift maakt de plastisch chirurg een snede vanaf de slaap in de haarlijn naar beneden voor de oorschelp langs. De huid en het spierweefsel worden losgemaakt van de onderliggende weefsellaag, en daarna worden de gezichtsspieren aan beide kanten strakgetrokken in de richting van het oor en de slaap. De plastisch chirurg hecht dit spierweefsel zodat het weer in zijn oorspronkelijke positie komt. Dit wordt ook wel reven genoemd. De spieren in het gezicht worden ingekort door ze voor een deel dubbel te vouwen en vervolgens vast te hechten. Het straktrekken van de bovenliggende huid gebeurt dan ook in dezelfde richting. Overtollig huidweefsel wordt verwijderd en op de plaats van de incisie wordt de huid netjes gehecht.

Je huid blijft niet eeuwig jong, met een facelift probeert men dat proces te vertragen.

Er zijn drie redenen voor zichtbare veroudering van de huid. De huid gaat hangen. Dat komt omdat de elasticiteit van huid- en spierweefsel afnemen. Daardoor kan de huid (en ook de spieren) in het gezicht gaan hangen.
Het volume wordt minder. Het ondersteunend vetweefsel neemt tegelijkertijd af. Net als op je handen verlies je in het gezicht vet als je ouder wordt, net waar je het nodig hebt. (Bij sommige mensen verdwijnt het vet niet echt, maar zakt het ook naar beneden en concentreert zich in de kin. Als gevolg daarvan krijg je een dubbele kin, ofwel onderkin).
En natuurlijk als laatste: de huid vouwt zich tot rimpels en rimpeltjes.

Niet iedereen veroudert even snel. Hoe zit dat?

Alhoewel erfelijke aanleg een rol speelt bij verouderingsprocessen zijn er ook factoren waar je zelf wat aan kunt doen. Roken en zonnen zijn de twee belangrijkste boosdoeners.

Wat zijn de risico’s van een facelift?

Iedere chirurgische ingreep brengt risico’s en complicaties met zich mee zoals bijvoorbeeld wondinfectie, nabloeding, gestoorde wondgenezing of trombose. Ook kunnen sommige mensen allergisch reageren op verdovingsvloeistof, desinfecteermiddel of pleisters.

WELKE DELEN VAN HET GEZICHT komen AANMERKING VOOR EEN FACELIFT?

Het gezicht is in vier gebieden te verdelen.

 • het voorhoofd en de bovenste oogleden
 • het midden van het gezicht en de onderste oogleden
 • de onderkant van het gezicht en de lippen
 • de nek / hals

WELK TYPE FACELIFT GEEFT JOU HET BESTE RESULTAAT?

Bij een full-facelift worden alle vier de gebieden behandeld. De andere vormen van liften behandelen een deel van het gelaat of een combinatie.

 • S-lift. De S-lift is een mini-lift en is vooral geschikt voor de correctie van hamsterwangen. Rimpels rond de mond en ogen verdwijnen niet met de S-lift.
 • Face lift. Duurzamer dan de S-lift. Geschikt voor wangen en kaaklijn, maar niet voor ogen, hals en mond.
 • Gecombineerde hals/face lift.
 • Voorhoofdslift
 • MACS lift. Ook wel 2/3e lift genoemd, omdat het effect heeft op 2/3e deel van het gezicht, namelijk het middengezicht, kaaklijn en hals.
 • Draadjeslift, ook wel PDO, is een lift waarbij gebruikt wordt gemaakt van draadjes. Daarmee wordt volume gecreëerd.
 • Een liquid facelift is geen chirurgische facelift maar een huidverjonging door het inzetten van fillers over het hele gelaat.
 • Ooglidcorrectie

Maar maak met minimaal 2 klinieken een afspraak om vast te stellen wat voor jou de beste behandeling zou kunnen zijn. En lees ook ervaringen van anderen die je voor zijn gegaan.
Als je een facelift overweegt is het interessant (en soms hilarisch) om het boek ‘Smoelwerk’ van Mylene de la Haye te lezen. Zij heeft op haar 52e een facelift ondergaan (in combinatie met lipofilling).

Meer

Prijzen

De prijs van een volledige facelift ligt tussen de 4500 en 6500 euro. De prijs kan per kliniek sterk varieren. Facelifts worden niet zo vaak uitgevoerd als bijvoorbeeld ooglidcorrecties. Check dus in de allereerste plaats of je je offerte aanvraagt bij een kliniek cq specialist die hier flink ervaring mee heeft. 
 
Een goedkopere, en minder ingrijpende variant, van een facelift is een S-lift. De kosten zijn dan ook minder. Een S-lift kost tussen de 2800 en 4000 euro. Ook hiervoor geldt weer: check wat het prijsverschil bepaalt. Zitten bijvoorbeeld kosten van verdoving of narcose wel of niet in de prijs?
Een voorhoofdslift kost tussen de 2300 en 4000 euro. Een endoscopische voorhoofdslift is wat duurder, meestal komt er dan 20% bij de prijs. Het litteken herstelt dan wel mooier.
 
Een aptos/featherlift (ook wel draadjeslift genoemd) komt steeds minder voor. Sommige klinieken vinden dit een verouderde methode. De draadjes lift kost ongeveer 5000 euro. Een aptos/featherlift (ook wel draadjeslift genoemd) komt steeds minder voor. Sommige klinieken vinden dit een verouderde methode.
 
Een liquid facelift is geen ‘echte’ facelift. Het is geen chirurgische ingreep maar een behandeling met vrij veel fillers (eventueel in combinatie met botox). De prijs is dan natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid fillers die wordt gebruikt. Maar meestal moet je zeker denken aan minimaal 1500 euro voor een liquid facelift. 
De prijs van een wenkbrauwlift ligt tussen de 1500 en 2300 euro.  

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht