63% Tevreden
800 € Hoogste prijs

Facings

FacingsFacings of een beugel?

Als je je tanden niet mooi vindt, is een facing misschien een oplossing voor je. De facing kan spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren. Een facing voelt aan als een echte tand of kies. Facings zijn kleine schildjes gemaakt van porselein die tegen de tanden worden aangeplakt. Een facing kan gemaakt worden van een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan de tandarts de vorm of de kleur van een tand veranderen. Het kan handig zijn na de behandeling de tanden te bleken zodat er geen kleurverschil ontstaat tussen de echte tanden en de facings. Het is inmiddels ook mogelijk om facings te plaatsen over voortanden die verkleurd zijn of ooit gevuld zijn. UMC Groningen heeft hier veel onderzoek naar gedaan.
In deze video zie je hoe Maaike, van rimpel blog Furrow, een tandarts interviewt die demonstreert hoe je facings maakt die het gebit verfraaien.

Zijn er dingen die je met een facing beter niet kunt eten?

Met een facing kun je alles eten. Beter is het niet op harde dingen te bijten, zoals zuurtjes, je nagels of bijvoorbeeld een potlood. Ook het afscheuren van bijvoorbeeld tape met de tanden is af te raden.

Wat zijn de risico’s en complicaties van facings?

Roken, thee- en koffiedrinken kunnen de facing sneller doen verkleuren en zo de levensduur van de facing verkorten. Vooral composiet facings zijn hiervoor erg vatbaar. Een facing kan slijten of beschadigen als je bijvoorbeeld tandenknarst of op nagels bijt. De tandarts kan een gesleten of beschadigde facing altijd repareren of vervangen. Deze behandeling beschadigt de tand zelf niet.

Hoe lang gaat een facing mee? 

Een facing gaat vijf tot tien jaar en soms ook langer mee. De porseleinen facing zou een langere levensduur moeten hebben dan een composiet.

Wat voor onderhoud heeft een facing nodig?

Een facing heeft geen extra onderhoud nodig, anders dan de normale dagelijkse reiniging. Poets met een zachte tandenborstel. Gebruik regelmatig tandfloss om ook tussen de tanden goed te reinigen.

Hoe voelt een facing?

Een facing voelt zoals een eigen tand. Je moet er wel even aan wennen, bijvoorbeeld met praten. Als de vorm van je tanden erg zijn veranderd, dan kunnen klanken wel eens vervormen. Maar dat gaat als snel weer vanzelf over.

Bereid je goed voor om vast te stellen welke facing het beste bij jou past. Lees ook ervaringen van anderen die je voor zijn gegaan.

Meer

Prijzen

Facings kosten ongeveer 250 euro per stuk als het gaat om composiet facings.
De prijs van porselein facings ligt een stuk hoger, tegen de 600 euro per stuk.

 
Naast de kosten voor de facings betaalt u soms ook nog de behandelingskosten van de behandelend arts (tandarts of kliniek). Voor porseleinen facings is een langere behandelingstijd nodig en betaalt u dus ook meer in vergelijking met composiet facings.
Houd er rekening mee dat composiet facings minder lang mee gaan, daardoor kan dus op de lange termijn meer kosten gemaakt worden.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht