75% Tevreden
4000 € Hoogste prijs

Fillers of Lipofilling

lipofilling.jpg

Wat is het verschil tussen Lipofilling en gewone fillers?

Lipofilling is een vorm van fillers. Er zijn 3 belangrijke verschillen met ‘gewone’ fillers.

  1. Met lipofilling wordt geen Restylane of Sculptra ingespoten, maar eigen vet.
  2. Het zogenaamde ‘oogsten’ van het vet gebeurt door middel van liposculptuur, of liposuctie. Lipofilling is dus een operatieve ingreep.
  3. Gewone fillers breken na verloop van tijd af. Het verplaatsen van eigen vet is permanent. Het raakt dus niet uitgewerkt. Eigen vet is levend weefsel. Dit groeit weer vast op deze nieuwe plek. Het wordt daarmee een vast onderdeel van het weefsel.

Lipofilling wordt zowel toegepast voor grote gebieden (zoals handen), als kleine gebieden (gezicht). Een van de uitdagingen bij de lipofilling is om een gelijkmatig resultaat te verkrijgen. Een deel van het geoogste vet breekt namelijk snel af. Daarom wordt altijd wat meer ingespoten dan nodig. Alleen vereist het een heel goede specialist om ervoor te zorgen dat het vet dat afbreekt gelijk matig is, zodat je een mooi vlak resultaat krijgt. Sommige klinieken die werken met lipofilling doen deze behandeling dan ook niet in het gelaat of niet in heel kleine gebieden.

Bij een behandeling met lipofilling wordt het vet verwijderd elders uit gebied in het lichaam (bijvoorbeeld heupen, benen of buik). Dit gebeurt door middel van liposuctie of liposculptuur. Daarna wordt het geïnjecteerd op de gewenste plaats. Dat kan zijn in het gezicht, zoals lippen, rimpels, jukbenen. Maar lipofilling werkt ook voor grotere gebieden zoals billen of kuiten.

Omdat lipofilling permanent is, is het een oplossing indien je een niet al te ingrijpende maar toch duurzame oplossing zoekt.

Voor welke gebieden wordt lipofilling toegepast?

  • Lichaam: voor het lichaam wordt lipofilling vooral toegepast om de billen meer contour te geven. Ook voor handen wordt lipofilling gebruikt. Handen verliezen immer veel volume naarmate je ouder wordt.
  • Gezicht: Lipofilling wordt vooral toegepast op het gebied onder de ogen. Je kunt fillers gebruiken om rimpels mee op te vullen, dat is de bekendste toepassing. Maar je kunt ook de verhoudingen in het gezicht aanpassen. De verhoudingen in het gezicht zijn voor iedereen verschillend en dat is erfelijk bepaald. Neus, kaak, kin en jukbenen bepalen samen het profiel van het gezicht. Bij onderontwikkelde jukbeenderen, een terugwijkende kin of ingevallen wangen, kan de balans in het gezicht zoek zijn. Met lipofilling kunnen de verhoudingen in het gezicht worden gecorrigeerd of bepaalde accenten worden gemaakt.

Lees nog meer over lipofilling op het forum van ietsmooier.

Meer

Prijzen

Wat kost een lipofilling behandeling?
 
De prijs verschilt per kliniek. Ook is de prijs afhankelijk hoeveel vet ingespoten wordt. We zien bij klinieken prijzen tussen de 650 en 2.500 euro. Daarom raden wij aan een gratis consult aan te vragen om je te laten voorlichten. Een arts kan dan aangeven wat de kosten zijn voor jouw behandeling.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht