Deze behandeling heeft geen ervaringen

Verwijderen permanente fillers

Permanente fillers

WAT ZIJN PERMANENTE FILLERS?


Permanente fillers zijn niet-afbreekbare fillers. Er wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld siliconen. Er is een risico dat deze fillers worden ingekapseld en dus aanwezig blijven in de huid. De permanente fillers worden – in tegenstelling tot tijdelijke fillers – niet door het lichaam opgenomen.

ZIJN PERMANENTE FILLERS VERBODEN?

Permanente fillers zijn niet verboden, maar vanwege de kans op complicaties wordt het gebruik van dit type rimpelvullers ontraden door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) (sinds 2006). Permanente rimpelvullers, zoals Bio-Alcamid en Dermalive, worden echter ook gebruikt voor reconstructieve chirurgie. Het verbieden van deze middelen zou dus leiden tot het onthouden van behandeling aan mensen met een ernstige verminking, hetgeen niet wenselijk is, stelt de Minister.

WAAROM MOET JE GEEN PERMANENTE FILLERS GEBRUIKEN?

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Mogelijke risico’s (die ook pas na jaren op kunnen treden) zijn infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid.

Permanente fillers worden dringend afgeraden.

De nadelen van permanente fillers zijn dat  het lichaam er een afweerreactie op kan ontwikkelen. Dit resulteert in zwelling, roodheid en soms pijnklachten. Door de ontsteking kan er onderhuids weefsel verloren gaan en kunnen er daardoor onregelmatigheden onder de huid ontstaan. Daarom moet je nooit permanente fillers gebruiken.

Maar wat kun je doen als je ooit permanente fillers hebt gebruikt?

Maar wat als dit al gebeurd is? Als je al permanente fillers hebt laten injecteren? Een oplossing voor het verwijderen van permanente fillers (zoals dat van het merk Bio Alcamid) is chirurgisch wegsnijden.
Een andere optie is om middels ILT (intrarelational laser treatment) een heel dun laserdraadje in de huid inbrengen. Deze verwarmt de filler, en maakt het vloeibaar. De injectable wordt vervolgens door een klein gaatje naar buiten gemasseerd. ILT werkt bij een aantal fillers: Bio-alcamid, Dermalive en Dermapolymeren. Bij in vet oplosbare fillers, zoals siliconen olie helpt ook ILT helaas niet.

Mocht je een operatie (moeten) overwegen, meld de arts dan altijd dat je permanente fillers in hebt laten spuiten. De arts kan hier rekening mee houden, bijvoorbeeld door preventief antibiotica aan te bieden.

Lees hier meer over permanente fillers, en waarom het gebruik van permanente fillers strikt wordt afgeraden.

Meer

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht