100% Tevreden
197 € Laagste prijs 7100 € Hoogste prijs

Haartransplantatie

haartransplantatie

extra haar door een haartransplantatie

Zelfs bij de meest uitgebreide vorm van kaalheid blijft er op het achterhoofd een hoefijzervormig gebied van haren over. Wanneer haren hier vandaan worden verplaatst naar een kaal gedeelte van het hoofd, hechten de haren zich en blijven ze groeien. Na de haartransplantatie gedragen de de getransplanteerde haren zich als op hun oorspronkelijke plaats (de oorspronkelijke plaats wordt meestal donorgebied genoemd).
Het resultaat van een haartransplantatie is sterk afhankelijk zijn van de hoeveelheid en de kwaliteit van het zogenaamde ‘donormateriaal’. Alhoewel er veel vooruitgang is geboekt in de technieken voor het verrichten van haartransplantaties is het principe van haartransplantatie altijd hetzelfde gebleven. De meest toegepaste technieken om haartransplantaties uit te voeren zijn laser, de ‘stick and place’ methode, en Follicul Unit Extraction (FUE). Voor alle technieken geldt er donormateriaal wordt verwijderd door middel van een aaneengesloten reepje huid, meestal van het achterhoofd.

Hoe worden bij een haartransplantatie de haren uit het donorgebied verwijderd?

De ingreep start met het afknippen van haren uit het donorgebied tot een lengte van een paar millimeter. Het donorgebied is ongeveer 1-1,5 cm breed en 8-18 cm lang. Het haar boven het donorgebied moet lang genoeg zijn om het donorgebied na de ingreep te bedekken. Na de verdoving wordt eerst de strip met donorharen uitgesneden. Het donorgebied wordt gehecht, en zal tijdelijk wat gevoelig zijn. Het litteken is na verloop van tijd nog nauwelijks zichtbaar. De strip wordt opgedeeld in kleine stukjes huid van verschillende grootte. De stukjes met 2 of 3 haartjes worden micrografts genoemd. De stukjes met een enkel haartje worden singles genoemd.

Hoe worden bij een haartransplantatie de haren in het kale(nde) gebied getransplanteerd?

Er worden op de hoofdhuid kleine openingen gemaakt om de haartjes in te zetten. Voor micrografts worden ronde gaatjes gemaakt met een doorsnede van ca. 1 mm. Vervolgens worden de grafts in het zogenaamde ‘ontvangstgebied’ geplaatst. Voor een natuurlijk effect worden aan de buitenste centimeters van het ontvangstgebied alleen singles geplaatst. Hechtingen zijn overbodig en de miniscule gaatjes groeien zeer snel dicht.

Hoe vindt het herstel plaats na een haartransplantatie?

Je krijgt een drukverband op het hoofd dat een dag moet blijven zitten. Het verband houdt de grafts niet alleen op hun plaats, maar zorgt ook dat ze in de juiste richting blijven staan. De volgende dag wordt het verband verwijderd en de hoofdhuid gewassen. De haartjes blijven op hun plek door geronnen bloed. Een beetje zoals lijm werkt. Over elk haartje dat is getransplanteerd ligt een klein korstje dat ruim een week blijft zitten. Als het gebied volledig hersteld is, laat het korstje vanzelf los.

Wat is een graft die de arts gebruikt bij een haartransplantatie?

Een graft is een geprepareerd haarzakje of haarfollikel.

Hoeveel haren worden er per haartransplantatie behandeling getransplanteerd?

Het aantal grafts dat bij een haartransplantatie verplaatst wordt heeft te maken met de haarstructuur, de haarkleur en de natuurlijke haardichtheid. Donker, stijl en dik haar heeft meer haarwortels per vierkante centimeter nodig voor een voldoende dekking dan blond gekruld haar bijvoorbeeld. Tijdens een haartransplantatie sessie worden ongeveer 500 tot 600 haren getransplanteerd. Een dubbele sessie is ook mogelijk. Als je een geheel kale schedel hebt, zijn voor een totale bedekking circa 3000-4000 haren nodig. Bij de FUE methode zijn maximaal 3.500 grafts te transplanteren, wat overeenkomt met ruim 7.500 haren.

Wat is het verschilt tussen een single en een micro graft bij een haartransplantatie?

Voor een natuurlijk resultaat worden voor een vollere beharing micrografts (2 of meer haren per haarzakje) gebruikt, voor de haargrens singles (enkele haren).

Zijn er bijwerkingen na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie ontstaan er op het getransplanteerde gebied schilfertjes en kleine korstjes. Deze zullen ongeveer tien dagen na de behandeling zijn verdwenen. Twee tot drie dagen na de behandeling kunnen zwellingen ontstaan rondom het voorhoofd en de ogen. Gebruik na de behandeling een coolpack om de zwellingen te verminderen.

Lees ook op het ietsmooier forum meer over haartransplantaties.

Meer

Prijzen

De prijs van haartransplantatie is in hoge mate afhankelijk van het type haarverlies. 

 
Mannen in type 2 hebben last van kleine inhammen. Dit kan met een kleine haartransplantatie opgevuld worden. Bij mannen met type 2 is een haartransplantatie aan te raden tussen 800 en 1200 grafts. De kosten van deze haartransplantatie zullen liggen tussen de €3300,- en €4300,-
 
Mannen met type 3 haaruitval zijn de inhammen diep en is een langzame overgang naar de kruinpartij vaak een feit. Er wordt een haartransplantatie aangeraden tussen de 1200 en 1500 grafts. De kosten van zo'n haartransplantatie liggen tussen de €4300,- en €5000,-
 
Mannen met type 3b haaruitval zijn vergelijkbaar met type 3 met dit verschil dat de kruin langzaam ook kaal aan het worden is. Denk bij dit type aan 1500 tot 1700 grafts. Kosten van een dergelijke haartransplantatie liggen tussen de €5000,- en €5500,-`
 
Mannen met type 4 hebben een grotere vorm van kaalheid. De inhammen zijn aanzienlijk en er is tevens sprake van een vergrote kruin die bloot is komen te liggen. Ga uit van 1700 tot 2000 grafts. Kosten van zo'n haartransplantatie zullen liggen tussen de €5500,- en €6500,-
 
Mannen met type 5 hebben een grote vorm van kaalheid en hebben niet al te veel haar meer op hun hoofd staan. De inhammen zijn aanzienlijk en er is tevens sprake van een grote kalende kruin. Om hier effectief iets aan te doen zul je 2000 tot  2500 grafts nodig hebben. Kosten van deze haartransplantatie zullen liggen tussen de €6500,- en €8000,-
 
Type 6 mannen zijn vrijwel helemaal kaal, maar er is nog wel sprake van wat haargroei. Dat gebied kan dienen als donorgebied. De grootte van het donorgebied is hier van belang. Hoe groot is dit? Hoe dicht is het haar? En hoe dik zijn de haren? Mogelijk zijn tussen de 2500 en 3000 grafts nodig.
 
Type 7 mannen zijn helemaal kaal en beschikken over een matig donorgebied. Een haartransplantatie is alleen haalbaar als de huid flexibel genoeg. De kosten van deze intensieve haartransplantatie zullen liggen tussen de €8200,- en €12000,- 

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht