97% Tevreden
139 € Laagste prijs 1000 € Hoogste prijs

Huidverbetering

HuidverbeteringHuidverbetering voor huidverjonging

De huid verbeteren om zo fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen klinkt wel al te simpel. En zo simpel is het ook niet. Fijne lijntjes kun je wel aanpakken door professionele huidbehandelingen bij de huidtherapeut. Denk dus niet aan een crèmepje dat je bij de Etos of Douglas koopt. Prima als dat prettig voelt, en je je huid er fijn mee onderhoudt. Maar crèmes doen niets voor huidverbetering of huidproblemen.

 

DE HUID IS ONS GROOTSTE ORGAAN

Bij een volwassene is het totale huid oppervlakte 1,5 tot 2,0 m2. Het gewicht van de huid, inclusief onderhuids vetweefsel, is gemiddeld tussen de 15 en 20 kilo. De huid heeft verschillende functies maar het is vooral een natuurlijke barrière tegen invloeden van buitenaf, zoals vloeistoffen en chemische stoffen. Het beschermt tegen uitdroging en beschadiging door zonlicht en ook tegen het binnendringen van bacteriën, schimmels en virussen.

DE OPPERHUID IS DE BUITENSTE LAAG VAN DE HUID

De opperhuid bestaat voor het grootste deel uit epidermiscellen. Deze worden in de onderste laag van de opperhuid aangemaakt. Van daaruit schuiven de cellen langzaam naar boven. Hoog in de opperhuid gaan de epidermiscellen dood en veranderen in hoorncellen. Zo vormen ze de hoornlaag. De opperhuid vernieuwt zich ongeveer om de 4 weken. Bij een verwonding kan de opperhuid daardoor vrij snel dichtgroeien en ontstaat geen litteken. De cel vernieuwing verloopt bij jonge mensen sneller dan bij ouderen.

DE LEDERHUID

De lederhuid – de onderlaag van de huid – bestaat voornamelijk uit bindweefselcellen en bindweefselvezels in een gel-achtige grondstof. De lederhuid is ongeveer 1 – 3 mm dik. De elasticiteit en trekvastheid van de huid wordt bepaald door de lederhuid. Wanneer de huid beschadigd wordt door zonlicht of veroudert, wordt de huid minder elastisch en ontstaan rimpels.

De lederhuid wordt niet voortdurend vernieuwd. Een beschadiging van de lederhuid blijft dan ook altijd zichtbaar als een litteken.

Resurfacing behandelingen: (milde) beschadiging van de huid waarna de huid zichzelf versterkt en vernieuwt

Er zijn enkele zogenaamde ‘resurfacing’ behandelingen (surface = oppervlakte); behandelingen waarbij de bovenste huidlaag wordt verwijderd.

Dat kan middels een aantal type behandelingen: via ‘behandeling met zuur’ (chemische peeling), via ‘schuren’ (microdermabrasie), via ‘hoge druk’ (oxygen O2) of ‘afbranden’ van de huid (laser). Dit zijn vrij zware behandelingen omdat de huid eerst wat beschadigd wordt. De beschadiging van de huid zet een heel aantal processen in werking, maar het belangrijkste is dat de huid zelf wordt gestimuleerd om collageen aan te maken. Daardoor wordt de huid weer steviger en worden – als het ware van binnenuit –  rimpeltjes minder diep en fijne lijntjes minder zichtbaar.

Meer

Prijzen

De prijs van microdermabrasie ligt tussen de 45 euro en 100 euro. Deze behandeling is vrij mild, dus hou in je budget rekening met het feit dat je dit een aantal keer moet herhalen. Chemische peeling en kruiden peelings is wat duurder, tussen de 200 en 300 euro per behandeling. O2 zuurstofbehandelingen kosten ongeveer 100 euro per behandeling. De uiteindelijk prijs kan nog flink hoger uitvallen afhankelijk van het type werkzame serums dat wordt gebruikt.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht