100% Tevreden
800 € Hoogste prijs

Chemische peeling | Huidconditie

chemische-peeling.jpgChemische peeling voor verbetering van de huid.

Fijne lijntjes, rimpeltjes en oneffenheden zoals zichtbare resultaten van een acne verleden kunnen verminderen door zogenaamde ‘resurfacing’ behandelingen. Bij resurfacing wordt de bovenste huidlaag verwijderd waarin de rimpels en littekens zitten. Dat kan via ‘behandeling met zuur’ (chemische peeling), via ‘schuren’ (Microdermabrasie), via ‘hoge druk’ (Oxygen O2) of ‘afbranden’ van de huid (laser). Dit zijn best zware behandelingen omdat de huid eerst wat beschadigd wordt voordat deze zich verbetert. Bij Chemische Peeling worden de oppervlakkige lagen van de huid verwijderd door middel van chemische stoffen (peeling). Een kruidenpeeling klinkt wat milder maar kan hetzelfde effect sorteren. Oppervlakkige littekens en fijne rimpels kunnen soms vrijwel onzichtbaar worden en diepe littekens en rimpels worden minder opvallend.

Voor welke problemen is chemische peeling geschikt?

Chemische peeling is een oplossing voor tal van huidproblemen zoals acne, (acne) littekens, couperose, overige littekens, fijne lijntjes rond de ogen, voorhoofd of bovenlip,vochtarme huid, hyperpigmentatie en algehele huidverbetering.

Een chemische peeling kan uitgevoerd worden in het gezicht, op de handen en de borst. In de meeste gevallen wordt chemische peeling toegepast bij rimpels in het gezicht. Afhankelijk van de zwaarte van de chemische peeling of kruidenpeeling, kan een oppervlakkige huidlaag worden verwijderd of zelfs ook diepere huidlagen. Een lichte chemische peeling bestaat uit glycolic zuur, melkzuur of salicylzuur. Zwaardere peelings bestaan uit TCA (trichloor azijnzuur) of Phenol. Ook geldt dat de concentratie van middelen hoger is bij een zware peeling. Een lichte peeling kan geregeld herhaald worden Bij een zware peeling is de hersteltijd wat langer. Het is niet de bedoeling een zware peeling vaker dan 1x per jaar te doen.

De vloeistof van de chemische peeling moet eerst even goed inwerken. Dat kan wel pijnlijk aanvoelen. Een zware peeling wordt daarom ook wel onder lokale verdoving uitgevoerd. Na afloop van een chemische peeling wordt de huid direct dik ingesmeerd met een zalf. Bij een diepe chemische peeling blijft de behandelde huid nog een paar maanden rozerood van kleur. Na een paar weken is het resultaat optimaal zichtbaar. Pas op: de behandelde huid mag een aantal maanden beslist niet aan de zon blootgesteld worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van chemische peeling?

De voor- en nadelen van Chemische peeling vergeleken met andere behandelingen tegen rimpels: Het effect van een chemische peeling kan indrukwekkend zijn, vergelijkbaar met laser. Laser is echter niet aan te raden als de huid nog actief is qua acne en ontstekingen. Neem voor een zware peeling wel een hersteltijd in acht. Het kan zijn dat je aan aantal dagen niet echt toonbaar bent.

Wat zijn risico’s van chemische peeling?

De dunner gemaakte huid moet zichzelf herstellen en in dat proces verjongt en verbetert de huid. Er zijn echter risico’s aan verbonden. De risico’s van een chemische peeling hebben betrekking op de pigmentatie van de huid. Door de oppervlakkige beschadiging kan er lokaal minder of juist meer pigmentatie ontstaan. Verder zijn er risico’s op littekens, infectie, bloeduitstorting, weefselversterf of gevoelloze huid. Er is tenslotte een klein maar aanwezig risico dat je last hebt van een allergische reactie op een chemische peeling. Laat je dus goed informeren of deze behandeling geschikt is voor jouw huid.

Hoe werkt Obagi Blue Peel?

De Obagi Blue Peel biedt een oplossing voor huidproblemen. Niet alleen in het gezicht, maar ook op de hals, armen, benen, rug, voeten, handen etc. Deze peeling beschikt over een hoge concentratie trichloorazijnzuur. Het unieke aan deze behandelmethode is dat de specialist door de kleur van de peeling producten goed kan zien tot welke diepte de Obagi Blue Peel in de huid is doorgedrongen. Afhankelijk van de staat (en de problemen) van de huid (rimpels, pigmentvlekken, acne, etc.) kan de specialist bepalen welke diepte hij wil bereiken. De specialist beslist per huid (onderdeel) welk aantal lagen hij aanbrengt op de huid.

Met name geschikt voor grove poriën, acne en pigmentproblemen. De medische Obagi producten en behandelingen vind je alleen bij BIG-erkende professionele huidtherapeuten en klinieken die zich in huidproblemen hebben gespecialiseerd.

Hoe werkt TCA peeling?

Een TCA peeling vereist wel wat doorzettingsvermogen. Het trichloorazijnzur zorgt voor een intens brandend gevoel op je huid. Dat duurt een paar minuten maar daarna begint het eigenlijk pas. In de week na de behandeling gaat je huid vervellen. Het natuurlijke genezingsproces van de huid zorgt ervoor dat er een nieuwe, gezondere huid wordt aangemaakt.

Voor welke delen van het gelaat is chemische peeling geschikt?

Een chemische peeling kan uitgevoerd worden in het gezicht, maar ook op de handen en de borst. In de meeste gevallen wordt chemische peeling toegepast bij rimpels in het gezicht.

Meer

Prijzen

Wat kost een chemische peeling?
 
Er zijn verschillende soorten peelings.
Bij een fruitzuurpeeling moet je denken aan prijzen vanaf 300 euro.
Voor een TCA-peeling liggen de prijzen vanaf 350 euro. De prijs wordt hoger als de peeling dieper is. Voor een diepe peeling betaal je snel 750 euro.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht