90% Tevreden
750 € Hoogste prijs

Kalknagels

Kalknagels

Kalknagel behandelingen

Kalknagels zien er niet mooi uit. Om er van af te komen ben je heel lang bezig met antibiotica of smeerseltjes. Sinds kort heeft men ontdekt dat IPL en laser ook goed helpen tegen kalknagels. Kalknagels staan ook bekend onder de naam Oncychomycosis of schimmelnagels.

Wat zijn kalknagels eigenlijk?

Kalknagels of schimmelnagels is een schimmelinfectie van de teennagels, maar kan ook optreden bij de vingernagels. Dermatophyten zijn schimmels die meestal verantwoordelijk zijn voor schimmelnagels. Het is veel voorkomend, naar schatting wel 10% van de wereldbevolking heeft last heeft van schimmelnagels.

Wat zijn de symptomen van kalknagels?

  • verdikte nagel
  • broze, rafelige nagels
  • veranderde vorm
  • dof, zonder glans
  • donkere kleur (vuilophoping onder de nagel)

Kun je kalknagels via de huisarts laten behandelen?

Medicijnen en behandeling via de huisarts is een optie. Ze werken niet altijd, en moeten bovendien lang gebruikt worden. Zolang de nagels geïnfecteerd zijn, blijven ze gevoelig voor een herbesmetting.

LASER OF IPL BEHANDELING VOOR KALKNAGELS

Met laserlicht kan de nagelschimmel gedood worden. De verhitting van de nagel vernietigt direct de schimmel zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Op die manier groeit de schimmelnagel  binnen een jaar uit naar een gezonde en heldere nagel. Binnen twee maanden zie je het eerste resultaat al omdat een gezonde nagel begint te groeien. Bij ernstige schimmelnagels zijn meerdere behandelingen nodig.

KALKNAGELS: NA DE BEHANDELING.

Na de behandeling kun je meteen gelnagels opbrengen. Zo zien de nagels er bij het uitgroeien er mooi uit. Maar let op: was al je spullen (sokken, lakens) goed heet om herbesmetting te voorkomen. O ja, enne, schoenen sprayen met een schimmelwerend middel.
Lees de ervaringenmet laser of IPL behandelingen voor kalknagels. Let wel goed op dat je je laat adviseren hoeveel behandelingen nodig zijn voor het verwijderen van jouw kalknagels. Anders kan de prijs aardig oplopen. 

Vraag een consult aan en kijk of je van je kalknagels af kunt komen.

Meer

Prijzen

Er zijn twee soorten behandelingen voor kalknagels met heel verschillende prijs opbouw. Doordat bij Laser vaak maar 1 behandeling nodig is en bij IPL meerdere is het lastig vergelijken. Wij proberen als ietsmooier iets meer inzicht in prijs opbouw te geven, maar we raden altijd aan om tijdens een consult te vragen wat je kunt verwachten van de behandeling en de prijs die daar bij komt kijken voor het verhelpen van je kalknagels.

 
Laser behandeling prijzen voor kalknagel behandelingen

De prijs van een laser behandeling van kalknagels ligt tussen de 25 en 50 euro per teen. Als je de hele voet laat doen, denk dan aan 150 a 200 euro per voet. Een combinatie van 2 voeten zal rond de 300-400 euro zijn. Voor een laserbehandeling is in principe maar 1 behandeling nodig. Veel goede klinieken bieden nazorg waarbij je na een aantal maanden terugkomt voor nazorg. Indien de schimmel dan nog niet helemaal weg is zal vaak gratis een extra behandeling gegeven worden. Vraag hier om als je voor een consult bij een kliniek bent en je een prijsopgaaf doet.
 
De prijzen variëren nogal dus informeer vooraf goed waarom de ene kliniek of praktijk hogere tarieven hanteert. Duurder is niet altijd beter.

 
IPL behandeling prijzen voor kalknagel behandelingen

Bij IPL behandelingen is vaak meerdere behandelingen noodzakelijk. Dit is een minder heftige behandeling dan laser maar er zijn goede resultaten mee geboekt. Het lijkt per behandeling minder kostbaar maar het kan snel oplopen door het aantal behandelingen dat nodig is. Vraag dus vooraf hoeveel behandelingen nodig zijn zodat je een goed vergelijkbare prijs hebt ten opzichte van een laser behandeling.
Tegenwoordig wordt een behandeling met IPL vaak gecombineerd met een pedicure behandeling. Dit is vaak een goede combinatie omdat de nagel goed schoon gemaakt wordt.

 
De kosten voor het bestrijden van kalknagels worden in principe niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht