100% Tevreden
850 € Hoogste prijs

Fractionele laser tegen rimpels

Niet-fractionele laser behandeling is in 1995 ontstaan.

Sinds 1995 worden er al laserbehandelingen uitgevoerd met zeer goede resultaten. Deze niet-fractionele laser behandeling (linker voorbeeld op de tekening) had wel een groot nadeel. De niet fractionele laser behandelingen veroorzaakten een brede open “schaafwond” op de oppervlakte van de huid.. Het herstel kon heel lang duren, en een “schaafwond” geeft meer kans op infecties, littekenvorming en pigmentafwijkingen.

Ontwikkeling fractionele laser.

In de afgelopen jaren is het concept van de fractionele laser behandeling ontwikkeld die geen grote wond veroorzaakt. Er wordt – zoals je op de tekening kunt zien – maar een fractie van de huid behandeld. De laserstraal wordt in veel kleine stralen verdeeld, die loodrecht de huid binnen komen, op korte afstand van elkaar.

Fractionele laser: best heftig maar een effectieve behandeling

Fractionele laser is een heftige behandeling. Je hebt minimaal een paar dagen “down-time” , dat wil zeggen dagen waarbij je je liever niet vertoont in de supermarkt. Maar, het is wel een behandeling waarbij je echt een verschil zult zien.

Voor welke problemen biedt fractionele laser een uitkomst?

Fractionele laser is een behandeling voor tal van huidproblemen zoals acne(acne) littekens, couperose, overige littekens, fijne lijntjes rond de ogen, voorhoofd of bovenlip,vochtarme huid, hyperpigmentatie en algehele huidverbetering.

Ook is deze behandeling is geschikt v een bepaald type laser ook striae.

Het verschil tussen ablatieve en niet-ablatieve fractionele laserbehandeling.

Bij een niet-ablatieve laser blijft de huid volledig intact. Met deze behandeling wordt de huid niet verdampt. Hier wordt de huid verwarmd door de laserstraal die nieuwe huid en collageen aanmaak bevorderd. Doordat de huid in tact blijft is de herstel slechts enkele dagen en er zijn bijna minder risico’s voor complicaties en/of ontstekingen aan de huid. Bij een ablatieve laser verdampt een deel van de huid. Het voordeel van de ablatie (verdampen van de huid) is dat er meer zonbeschadigde, gerimpelde huid wordt verwijderd dan bij het niet verdampen van de huid. Dit kost echter meer hersteltijd. Je moet zeker een week uittrekken voor herstel na een behandeling met een ablatieve fractionele laser, maar de resultaten zijn dan ook goed te noemen, en soms zelfs spectaculair.

Golflengte van een fractionele laser is ook van belang.

Hoe langer de golflengte (de CO2 laser heeft bijvoorbeeld 10.600 nM) hoe minder diep de laser straat gaat. Het zijn de niet-ablatieve laser apparaten met 1540 nM die het diepst in de huid penetreren waardoor collageenvorming diep in de huid wordt gestimuleerd en een voller effect op de huid geeft. Deze behandeling is zeer geschikt voor het behandelen van littekens die gevormd zijn door acne.

Welke behandeling bij je past hangt van je vraag af, per vraag verschilt welk apparaat je nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. Zorg daarom dat je altijd eerst een consult aanvraagt en je goed laat voorlichten welke behandeling voor jou geschikt is en welke kosten er bij komen kijken.

Interesse in een fractional laser behandeling en wil je een uitgebreid dagboek lezen van iemand die een uitgebreide fractional laserbehandeling heeft gehad? Lees het dagboek op ietsmooier.

Meer

Prijzen

Prijzen van fractionele laserbehandelingen
 
De kosten voor een fractionele laserbehandeling is niet zomaar te zeggen. Je kunt ook niet eenvoudig prijzen met elkaar vergelijken. Deze factoren bepalen de kosten:

- met welk merk apparaat wordt de behandeling gedaan
- wordt er een ablatieve of non ablatieve behandeling uitgevoerd
- wordt er een oppervlakkige of diepe fractionele laserbehandeling uitgevoerd
- de ervaring van de lasertherapeut
- hoeveel behandelingen heb je nodig voor jouw probleem

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht