Deze behandeling heeft geen ervaringen

Borstspiervergroting man

Meer borstomvang door een borstspiervergroting

Mannen met een kleine borstomvang (sommigen hebben het over een ‘kippenborst’) hebben vaak geprobeerd met sport en fitness de omvang te vergroten. Dat lukt niet altijd. Mannen die daar echt mee zitten denken daarom ook wel aan een chirurgische borstspier vergroting. Met een chirurgische borstspier vergroting kan de grootte en de vorm van de borstspier veranderd worden. Het is wel een heftige ingreep, want hier is een implantaat voor nodig.

Hoe werkt een chirurgische borstspier vergroting precies?

Via een sneetje in de oksel wordt het implantaat wordt ingebracht. Het litteken zal nauwelijks zichtbaar zijn na de operatie. Het implantaat wordt hierna onder de grote borstspier geplaatst. Plaatsing onder de grote borstspier heeft als voordeel dat er minder kans op kapselsamentrekking is (let op: dit komt bij geruwde implantaten minder vaak voor). Nadeel van het plaatsen van een borst implantaat onder de grote borstspier is dat het herstel na de ingreep langer duurt en dat de druk van de borstspier het implantaat kan doen vervormen of verschuiven. Nadat de implantaten zijn ingebracht, worden ze aangepast tot ze de juiste grootte en symmetrie hebben bereikt. Hierna worden de sneetjes met hechtingen gesloten. Tevens wordt in enkele gevallen bij elke borst een dun slangetje aangebracht voor de afvoer van het wondvocht, maar meestal is dat niet nodig.

Wat zijn de risico’s en complicaties van een borstspier vergroting?

  • Een borstspier vergroting is een forse ingreep. Naast de standaard risico’s die met een operatieve ingreep gepaard gaan, zijn er enkele specifieke risico’s van een borstspier vergroting.
  • Bij het inbrengen van een lichaamsvreemd weefsel in de huid (dat geldt zelfs voor een splinter) vormt het lichaam een kapsel rond dit lichaamsvreemde weefsel. Soms verhardt dat kapsel en dan kan leiden tot een pijnlijk borstgebied. De kans hierop is ongeveer 3%.
  • Als er een infectie optreedt, dan zal het implantaat operatief verwijderd moeten worden. Een paar maanden later kan een hersteloperatie plaatsvinden.
  • Er is een risico dat je de buitenranden van het implantaat kunt voelen, indien je een dunne borsthuid hebt.

Welk resultaat kun je verwachten van een borstspier vergroting?

De vorm van de borstspieren wordt vooral bepaald door het volume en de overliggende huid met onderhuids vetweefsel. Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat vergroot het volume en zorgt voor een steviger, natuurlijk uiterlijk van de borstspieren. Omdat een borstspiervergroting een chirurgische ingreep is, is het resultaat daarom niet direct na de behandeling te zien. De zwelling zal moeten afnemen en de borstspieren zullen zich moeten aanpassen aan de nieuwe vorm. Na ongeveer drie maanden heb je een goed zicht op het uiteindelijke resultaat. Het litteken bevindt zich meestal in de okselregio, waar het het minst opvalt. Denk aan een litteken van toch wel 5 cm. De keuze van het juiste implantaat is sterk persoonsgebonden. Beslis dat samen met de specialist. De grootte ofwel het volume is namelijk variabel. De vorm van de implantaten is anatomisch, en geeft daarmee een natuurlijk resultaat. Net als bij borstvergroting voor vrouwen bestaat elk implantaat uit een siliconenomhulsel. Dit omhulsel heeft een geruwd oppervlak. Het siliconenomhulsel wordt gevuld met een siliconengel. De siliconengel geeft het gevoel van een normale stevige borstspier.
Indien je tamelijk mager bent en weinig eigen borstweefsel hebt, is de kans groter dat je de buitenrand van de prothesen zult voelen. Als je dat stoort, moet je deze ingreep niet overwegen.

HOE LANG DUURT HET HERSTEL NA EEN BORSTSPIER VERGROTING?

Hou een aantal dagen rust na de ingreep. Vermijd een aantal weken inspanning en stress. Teveel druk op het borstgebied kan het litteken verbreden. Je zult zeker wat pijn ervaren, ten gevolge van zwelling van het behandelde gebied, en er zullen wat lichte bloeduitstortingen zijn. Het borstgebied zal wat gespannen aanvoelen totdat de huid zich aan de nieuwe borstspier omvang heeft aangepast. Gedurende zes weken zul je dag en nacht een speciale elastische band moeten dragen, om de nieuwe vorm van de borstspier te ondersteunen en tevens om de zwelling tegen te gaan. Het gevoel in de tepels kan een aantal weken anders zijn. Dit varieert per persoon van zeer gevoelig tot gevoelloos. Langzaam maar zeker komt het vertrouwde gevoel in de tepels terug. De littekens zijn de eerste maanden tamelijk rood. Maar na verloop van tijd worden ze minder zichtbaar.

WELK TYPE VERDOVING IS NODIG VOOR EEN BORSTSPIER VERGROTING?

De ingreep vindt plaats onder narcose.

Laat je goed vooraf goed informeren. Lees de reviews van mensen die je voor zijn gegaan, en maak met 1 of 2 klinieken een gratis consult afspraak.

Meer

Prijzen

De prijs van een borstspier vergroting verschilt heel erg als je op internet gaat zoeken. Je vind prijzen tussen de 4500 en 8000 euro. Deze prijzen kunnen je op het verkeerde been zetten want de prijzen bevatten vaak niet alle kosten die uiteindelijk bij zo'n behandeling komen kijken. De prijs is namelijk onder meer afhankelijk van de prothesen die gekozen worden. Vraag je specialist ook of de prijzen inclusief narcose, verdoving of eventuele overnachting zijn, dan kom je niet voor verassingen te staan.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht