75% Tevreden
48 € Laagste prijs 1350 € Hoogste prijs

Cryolipolyse

cryolipolyse.jpg

Vet bestrijden met cryolipolyse

Hardnekkige vetophopingen die er met gezond eten en voldoende sporten niet af gaan. Een vrij nieuwe methode om deze cosmetische oneerlijkheden zoals vetrolletjes te bestrijden is het bevriezen van vetcellen.
Cryolipolyse is een methode om definitief lichaamsvet kwijt te raken door vetcellen te bevriezen. Vetcellen kunnen minder goed tegen kou dan andere weefsels. Met een speciale techniek is het mogelijk vetcellen te verwijderen zonder het omringende weefsel noch de huid te beschadigen. Met een apparaat worden vetcellen op specifieke plekken bevroren. Het is een milde behandeling: geen injecties, geen verdoving, geen operatie, geen herstelperiode. Het definitieve resultaat kun je na een maand of 3 beoordelen. Er zijn ongeveer 3 behandelingen nodig.
Met cryolipolyse blijft het gewicht hetzelfde. Alleen het vet neemt af, dus meetbaar resultaat is te meten aan de omvang.

Cryolipolyse is vetverwijdering dmv bevriezen

De behandeling is ontdekt door twee dermatologen uit de VS (Harvard Medical School), dr Dieter Manstein en dr Rox Anderson. Zij ontwikkelden een manier om vet te verwijderen door het eerst te bevriezen. Hun grote ontdekking is dat vetcellen minder goed tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen. De vetcellen worden op het lichaam gekoeld. Na de bevriezing verdwijnen de vetcellen en zo vermindert de vetlaag gedeeltelijk. De vetcellen worden op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd.  “Hierdoor is het mogelijk om vetcellen te behandelen zonder daarbij omringend weefsel te beschadigen”, zegt plastisch chirurg Farid Kazem, de enige specialist die deze methode in Nederland uitvoert. De vetcellen worden op het lichaam gekoeld. Na de bevriezing verdwijnen de vetcellen en zo vermindert de vetlaag gedeeltelijk. Dr. Kazem: “De vetcellen worden op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd, net zoals dat gebeurt met vet uit onze voeding.”

De behandeling

De behandeling duurt ongeveer 1 a 2 uur. Er zijn 2 methoden:

  • Met een speciale applicator wordt de vetrol geklemd tussen 2 koelplaten die de huid tot 4 ˚C koelen.
  • Er wordt gebruik gemaakt van een vacuüm zuig mond. De huid word in het handstuk gezogen en hier effectief gekoeld tot een temperatuur van -10 graden. Een voordeel van de vacuüm zuig techniek is dat er meer controle is over de diepte van de huid. Daarnaast wordt er door deze methode gemakkelijker een groter oppervlakte behandeld.

In het begin voel je even een heftige kou, daarna zwakt het af.
Voor het beste resultaat wordt meestal gekozen voor ongeveer 3 behandelingen. Dit hangt natuurlijk ook af van de vetrol en de gewenste resultaten. Na 6 weken mag er weer behandeld worden.
Om deze behandeling te kunnen doen heb je minimaal een huidplooi van 2 cm nodig. Daarom krijg je voorafgaand aan de behandeling altijd een consult waarin dit wordt gemeten.

Bijverschijnselen

Bijverschijnselen van een cryolipolyse behandeling kunnen zijn:

  • Moe of niet-lekker gevoel (ontstaat door het vrijkomen van vrije radicalen)
  • Zwelling van de huid
  • Beurs
  • Rood/blauw aanzien van de huid.

Deze bijverschijnselen gaan in de loop van de tijd weg. Advies is om veel water te drinken na de behandeling en geen alcohol te drinken. De specialist zal dit voorafgaand aan de behandeling nogmaals toelichten.

Resultaat

Na de behandeling begint het natuurlijke proces van afsterven van vetcellen. De vetcellen worden geleidelijk door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd via de nieren en je lever, zoals ook met vet uit de voeding gebeurd. Na 2-4 maanden zie je het uiteindelijke resultaat. Je verliest ongeveer 1-2 cm omvang na 1 behandeling. Voordeel is dat de vetcellen geleidelijk het lichaam verlaten en de huid zich kan aanpassen aan de slankere contouren zonder te verslappen.

Risico

Cryolipolyse heeft zowel een CE keuring als een FDA goedkeuring. Risico’s van de behandeling zijn niet bekend. Check dat vooraf goed bij je behandelend arts.
Wil je weten of cryolipolyse de oplossing is voor jou? Vraag een consult aan en laat je informeren over de mogelijkheden en resultaten die je mag verwachten.

Meer

Prijzen

De prijs van Cryolipolyse behandeling gaat per keer. De kosten liggen dan rond de 200 euro. Afhankelijk van het te behandelen gebied en de hoeveelheid vet die weg moet is 3-6 behandelingen nodig.
De behandeling is een permanente behandeling, dus het vet komt niet terug. Het is echter geen behandeling voor afvallen.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht