100% Tevreden
339 € Laagste prijs 1500 € Hoogste prijs

Lipolyse voor het lichaam

Let op: Het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid heeft een rapport gepubliceerd waarin staat dat lipolyse niet veilig is.

Waar was lipolyse voor bedoeld?

Lipolyse was ooit bedoeld als behandeling om kleine vetophopingen weg te krijgen die met sporten niet verdwijnen. Denk aan het verminderen van een kleine onderkin, een zware kaaklijn of hamsterwangen, bovenarmen, rugplooien of oksel. Kortom, plekken die moeilijker met liposculptuur te bereiken zijn.

Hoe werkt lipolyse?

Met een lipolyse behandeling worden heel kleine prikjes met phosphatidylcholine (PPC of lecithine) in de ongewenste vetophoping geinjecteerd. Phoshatidylcholine is een natuurlijk product dat uit sojabonen wordt gewonnen. Ook je eigen lichaam produceert PPC. Het is een enzym dat vast vet in heel kleine deeltjes opsplitst waardoor het opgelost kan worden. Het opgeloste vet wordt in de bloedbaan opgenomen en op natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Bij een lipolyse behandeling wordt het vet gelijkmatig verwijderd.

Wat is het resultaat van lipolyse?

Het uiteindelijke resultaat van lipolyse zie je na twee maanden. Soms zijn twee tot drie behandelingen nodig om het eindresultaat te bereiken.  Een pauze van 2 maanden tussen de behandelingen wordt geadviseerd. In die tussenliggende periode moet je een paar weken flink sporten. Dan wordt het vrijgekomen vet verbrand, en wordt het niet elders in het lichaam opgeslagen. Het resultaat is permanent, maar probeer niet in gewicht te schommelen. Dan kunnen de behandelde gebieden weer in omvang toenemen.

Is een verdoving nodig bij een Lipolyse behandeling?

Je huid wordt behandeld met een verdovende crème. Daarna wordt de vloeistof ingespoten. Een lipolyse is vrijwel pijnloos. Na de behandeling kun je naar huis.

Hoe lang duurt een Lipolyse behandeling?

Een lipolyse duurt ongeveer een half uur.

Hoe vindt het herstel plaats na een Lipolyse behandeling?

Na een lipolyse kan het behandelde gebied wat gezwollen zijn. Het voelt als spierpijn. De zwellingen verdwijnen na één week. Twee weken na de lipolyse kun je al duidelijke vetweefselvermindering waarnemen. Twee maanden na de ingreep is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Drink 1 a 2 liter water per dag, en eet gezond zodat de afvoer van het vet snel verloopt.

Wat is het nadeel van lipolyse? Waarom wordt lipolyse afgeraden?

Het lijkt zo mooi: een paar injecties in je buik of billen en je bent van je ongewenste vetophopingen af. Lipolyse zou de oplossing zijn om snel van je lovehandels of buikje af te komen. Verscheidene cosmetisch chirurgen en dermatologen zijn het er echter over eens dat lipolyse niet zonder gevaar is. “Er is werkelijk niet één onafhankelijke wetenschappelijke studie die aantoont dat het absoluut werkt”, zegt Dr. Malcolm Roth van het Maimonides Medisch Centrum in New York “Zijn de chemische stoffen die ingespoten worden wel veilig ? En wat gebeurt er met het vet? Waar gaat het opgeloste vet naar toe?”

Dr. Susan Kaweski uit Chicago vertelt dat er geen onafhankelijke medische studies gepubliceerd zijn die het mechanisme van verspreiding van de ‘werkzame stoffen’, de precisie en de controle van de vetvernietiging duidelijk maken en/of die de gevolgen van de injectie op de korte en de langere termijn weergegeven.

Dr. Carolyn Jacob, een dermatoloog uit Chicago, vindt lipolyse de onverstandigste behandeling die je kunt ondergaan. “Het is een niet goedgekeurd gebruik van Lipostabil, dat vet en andere structuren kan oplossen,” zegt ze. “Maar het kan pijn, zwellingen, harde stukken, verzwering van de huid en contouronregelmatigheden veroorzaken.”

Ondanks de gevaren van de procedure is het aantal klinieken die Lipolyse aanbieden groeiend. Het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid heeft recentelijk een rapport gepubliceerd met daarin het nieuws dat lipolyse met het product Lipostabil niet veilig is. Het product Lipostabil is in Nederland niet verkrijgbaar.

De Elzenkliniek is naar aanleiding van dat advies al in april 2011 gestopt met het aanbieden van lipolyse.

Meer

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht