87% Tevreden
3900 € Hoogste prijs

Liposuctie

Liposuctie voor mooiere contouren.

Liposculptuur (de meer verfijnde vorm van liposuctie, maar de termen worden veel door elkaar gebruikt) kan een oplossing zijn voor lokale vet ophopingen. Liposuctie betekent letterlijk: het wegzuigen van vet. Het is één van de meest voorkomende plastisch chirurgische behandelingen.

Naast liposuctie en liposculptuur zijn er nog verschillende andere termen in gebruik, waaronder vibro-liposculptuur, lipoplastie, lipostyling, lipo-forming, soft vibro-liposculptuur, ultrasone liposculptuur en  laser liposculptuur. Uiteindelijk betreft het dezelfde werkwijze, namelijk het wegzuigen van lokaal vet via een kleine canule (buisje). Welke techniek men uiteindelijk gebruikt hangt af van het te behandelen lichaamsdeel en van de hoeveelheid vet die men moet verwijderen.

Wanneer liposuctie?

Liposuctie kan een oplossing zijn voor lokale vet ophopingen op bijvoorbeeld buik, billen of benen.

LiposuctieHoe werkt liposuctie precies?

Bij een liposculptuur of liposuctie wordt een verdovende en bloedstelpende oplossing ingespoten. Hierdoor zwelt het vet op en worden de vetcellen week. Doordat het vetweefsel vloeibaarder wordt gemaakt, kan het daarna beter en nauwkeuriger verwijderd worden met behulp van zeer fijne naalden. De microcanules (afzuigbuisjes) hebben een doorsnede van 0,5 mm tot max 3 mm (sommige klinieken werken met canules van maximaal 1,5 mm doorsnede. De ‘oude’ liposuctie methode gebruikte buisjes van wel 8 mm. Er wordt waar nodig een kleine incisie (sneetje) in de huid gemaakt. Dan beweegt de chirurg de vibrerende micronaalden heen en weer, waarbij hij alle andere weefsels intact laat. Op die manier kan zowel diep als oppervlakkig vet worden verwijderd. Je voelt wel een lichte druk, maar geen pijn. Het resultaat is dat het lokaal opgehoopt vetweefsel verdwijnt, en de lichaamscontouren mooi in balans brengt.
Liposculptuur of liposuctie die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt wordt wel de Tumescente methode genoemd. Tumescente liposculptuur heeft als voordeel dat er weinig bloed vrijkomt, pijnloos is en minder belastend omdat er gebruik gemaakt wordt van plaatselijke verdoving.

Naast liposuctie en liposculptuur doen er nog verschillende andere termen de ronde, waaronder vibro-liposculptuur, lipoplastie, lipostyling, lipo-forming, soft vibro-liposculptuur, ultrasone liposculptuur en laser liposculptuur. Uiteindelijk betreft het dezelfde werkwijze, namelijk het wegzuigen van lokaal vet via een kleine canule (buisje). Wat wel verandert is de manier waarop het vet vloeibaar wordt gemaakt.

  • Bij ultrasone liposculptuur gebruikt men sondes die geluidsgolven met een hoge frequentie uitzenden
  • Bij een vibro-liposculptuur gebruikt men een trillende canule (de Lipomatic) om het vetweefsel los te trillen (laagfrequente trillingen).

Welke techniek men uiteindelijk gebruikt hangt af van het te behandelen lichaamsdeel en van de hoeveelheid vet die men moet verwijderen.

Liposuctie of afvallen?

Liposuctie is geen alternatief voor afvallen. Sterker, heb je veel overgewicht dan is een liposuctie geen mogelijkheid. De Body Mass Index mag nooit meer dan 30 bedragen.
Liposuctie is een goede manier om vet weg te halen, maar de huid wordt niet verstrakt met deze techniek. Daarom is het belangrijk dat ook de huid in goede conditie is.

Welk type verdoving wordt toegepast bij liposuctie?

Liposuctie gebeurt onder lokale verdoving. Liposuctie is een verouderde vorm van liposculptuur. Vroeger vond liposuctie onder narcose plaats.

Welke maatregelen moet je nemen voorafgaand aan de liposuctie?

Soms is het raadzaam om voorafgaand aan de liposuctieeen lymfedrainage te laten uitvoeren. Dit is een speciale vochtafdrijvende massagetechniek die fysiotherapeuten verrichten. Dit is vooral bij maag/buik liposculptuur de bedoeling.

Hoe gaat het herstel na een liposuctie?

Het behandelde gebied voelt in eerste instantie wat beurs aan. Na de ingreep moet je je benen iets hoger houden dan horizontaal. Het kan zijn dat er wat vocht uit de wondjes loopt. Pas na 24 uur kun je douchen. Dag en nacht moet een drukkende panty worden gedragen. Deze compressiekleding houdt de sterkste zwelling tegen en moet twee tot zes weken gedragen worden. Wacht een week met werken, en wacht een maand met intensief sporten. Zon is altijd af te raden na chirurgische ingrepen vanwege het zogenaamde inbranden van littekens.

Is het vet na de liposuctie definitief weg?

Ja, eenmaal verwijderde vetcellen komen niet meer terug. Het lichaam produceert tot aan de puberteit nieuwe vetcellen, daarna niet meer. De vetstapeling is dus met de liposuctie of liposculptuur definitief verholpen. Maar, ook na een liposculptuur zijn er nog steeds vetcellen die kunnen groeien. Liposculptuur of liposuctie is dan beslist ook geen middel ter behandeling van overgewicht.

Hoe lang duurt een liposuctiebehandeling?

De duur van een liposculptuur behandeling varieert tussen 1 tot 2,5 uur. De verdovingsvloeistof die toegediend kan worden is beperkt. Het kan dus zijn dat een liposculptuur behandeling in twee sessies moet plaatsvinden.

Wat is het verschil tussen liposuctie en liposculptuur?

Liposuctie is een methode waarbij gelokaliseerd vet uit de huid wordt gezogen met grote zuigbuizen van wel 8 mm dik. Het vereist veel inspanning om het stugge vet af te zuigen. Daarom is het noodzakelijk om met een hoge zuigkracht werken. Het is een verouderde methode en op alle fronten ingehaald door het slimmere liposculptuur. Met liposuctie is bijvoorbeeld een volledige narcose nodig. Er treden allerlei beschadiging van omliggende weefsels en bloedvaten op. En bovendien kan alleen diepliggend vet behandeld worden. Tenslotte is het risico groter op een ongelijkmatige huid met veel bobbels en putten (golfplaateffect) na de operatie. Echter, de meeste mensen spreken over liposuctie waar ze eigenlijk liposculptuur bedoelen

Wordt liposuctie vergoed door je verzekering?

De kosten voor een liposuctie worden in principe niet vergoed door de verzekering. Er is namelijk geen medische noodzaak voor een liposuctie.

Wat zijn de risico’s en complicaties van liposuctie?

Specifieke risico’s van liposculptuur is dat er een onregelmatig huidoppervlak ontstaat na de behandeling. Dat komt voor als het vet niet egaal is weggezogen. Als de huid voor de behandeling al slap was, wordt de huid nog slapper (de huid spant niet langer over het vetweefsel).

Meer

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht