100% Tevreden
150 € Laagste prijs 450 € Hoogste prijs

Migraine

migraineMigraine verhelpen

Migraine past niet echt in het rijtje cosmetisch uitdagingen. Maar aangezien rimpelverslappers een positief effect kunnen hebben op migraine, lees je op ietsmooier ervaringen van mensen die Botox hebben gebruikt om van hun migraine klachten af te komen.

Botox is een officieel goedgekeurd middel tegen migraine. De werking is bij toeval ontdekt, door migraine patienten die het rimpelverzachtende middel botox gebruikten en prompt minder last van hun migraine klachten hadden. Dus naast een gladgetrokken huid ook van de ellendige migraine af, maar werkt dat altijd en bij iedereen? Hier zijn veel grotere en kleinere studies naar verricht. Het oordeel: ja, botox helpt tegen hoofdpijn. Maar…. het helpt tegen ernstige migraine, en een klein beetje. Bovendien maakt het uit van welk type hoofdpijn je precies last hebt.

Regelmatige botox behandelingen schijnen het beste te helpen bij mensen met chronische migraine, dat wil zeggen, meer dan vijftien aanvallen per maand hebben. Deze groep (als je de gevallen van alle studies bij elkaar optelt – zoals het blad JAMA in 2012 deed) betrof 1838 mensen. Van de gemiddeld 15 aanvallen hadden zij er 2,3 per maand minder. Bij de groep mensen met andere vormen van chronische hoofdpijn dan migraine (1115 mensen) hielp botox een beetje: zij hadden gemiddeld twee aanvallen per maand minder.

Het slechten nieuws is dat de botoxbehandelingen geen duidelijk effect hadden bij de mensen die minder dan vijftien keer per maand hoofdpijn hebben. Ook werkte het middel niet voor mensen met chronische spanningshoofdpijn.

Migraine (van hemicrania: ‘half hoofd’) is een neurovasculaire aandoening waarbij aanvallen ontstaan door zenuw prikkelingen die na een plotse tijdelijke vernauwing, een verwijding van de bloedvaten tot gevolg heeft.Er zijn verschillende symptomen, meestal een kloppende hoofdpijn en verdere stimulatie van het centrale zenuwstelsel. Onderzoek met scannen heeft aangetoond dat de hersenstam geactiveerd wordt tijdens een migraineaanval.

Mensen die aan migraine lijden slikken vaak medicijnen, de sterkte van de medicijnen verschilt. Ook zijn er behandelingen met Botox die de migraine kunnen verminderen. Lees op ietsmooier de reviews van bezoekers die ervaring hebben met de behandeling van Botox bij migraine.

Heb jij ook ervaring met Botox bij migraine? Deel je ervaring zodat anderen die nog op zoek zijn naar een oplossing voor hun migraine zich beter kunnen oriënteren.

Meer

Prijzen

Wat zijn de kosten als je een Botox behandeling bij migraine doet?

 
De kosten verschillen. Vaak wordt gestart met een hoeveelheid Botox die vergelijkbaar is met een zone bij een cosmetische Botox behandeling. Hier zie je precies wat de prijzen per eenheid zijn. 

 
Ook is de plek waar de botox wordt gespoten bepalend voor de prijs. Veelal wordt Botox in het voorhoofd gespoten, maar het komt ook voor dat het in de nek gespoten wordt. Vraag de specialist wat voor jou de beste behandeling is.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht