100% Tevreden
150 € Laagste prijs 450 € Hoogste prijs

Botox| migraine

botox-tegen-migraine1.jpgBotox tegen migraine

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. Hoewel de precieze oorzaken van de meeste hoofdpijnvormen niet bekend zijn, zijn er aanwijzingen dat onder andere verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol spelen. Een Botox® behandeling kan soms een uitkomst bieden. Van Botox is aangetoond dat het echt kan werken tegen hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Ja, de werking wordt nog onderzocht door diverse specialisten, maar meer en meer hoor je dat mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat hebben bij het gebruik van Botox. En een rimpeltje minder is mooi meegenomen. Vraag bij de behandeling meer informatie over de mogelijke vergoeding van botox tegen migraine bij je zorgverzekeraar.

Hoe werkt Botox tegen migraine?

Botox verzwakt of verlamt de spieren door de afgifte van neurotransmitter acetylcholine (ACh) te stoppen of te vertragen. Deze transmitter zendt het signaal van zenuw naar zenuw die vervolgens de spierspanning in gang zet. Als de productie hiervan wordt geremd ontspannen de spieren, inclusief de spieren die de rimpels veroorzaken, waardoor de rimpels minder zichtbaar worden.

Acetylcholine is ook een neuromodulator. En dat betekent dat deze transmitter ook van invloed is op hoe andere neurotransmitters functioneren. ACh prikkelt en kalmeert afwisselend de zenuwuiteinden. Wetenschappers gaan er vna uit dat migraine wordt veroorzaakt door een stortvloed van zenuwprikkelingen in de hersenen. Dit stimuleert op zijn beurt de overgevoeligheid van de zenuwen, waardoor men in een negatieve visuele cirkel terecht komt.

Botox is de product naam van het gif Botulinum toxine. Dat is de die botulisme veroorzaakt in bedorven voedsel. Maar bij medisch gebruik wordt het gif direct geïnjecteerd in de spieren en wordt het niet opgenomen in de bloedbaan. De dosis gf die nodig is om botulisme (door bedorven voedsel) te veroorzaken is aanzienlijk groter dan gebruikt wordt in deze medische toepassingen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor botulisme of vergelijkbare symptomen.

Hoe gaat de Botox behandeling in zijn werk?

De arts tekent de injectieplaatsen af op basis van de kennis die hij heeft vergaard over de specifieke migraine verschijnselen veroorzaakt. De botox wordt met een steriel naaldje direct in de spier geïnjecteerd. Dat voelt als iets pijnlijker dan een speldenprikje. Maar de meeste mensen vinden het niet echt pijnlijk. Een verdoving wordt dan ook in principe niet gegeven.

De werkingsduur is aanvankelijk drie tot vier maanden.

Meer

Prijzen

De prijs voor een botox behandeling is tussen de 100 en 200 euro per regio. Het aantal regio's dat de arts moet behandelen is erg individueel. Check bij je zorgverzekeraar of de botox behandeling wordt vergoed. Voor erkende migraine patienten kan dit officieel goedgekeurde geneesmiddel soms vergoed worden.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht