95% Tevreden
2800 € Hoogste prijs

Operatieve ooglidcorrectie

Chirurgische ooglidcorrectie

De operatieve ooglidcorrectie is geen grote ingreep maar een operatie brengt altijd algemene risico’s met zich mee waardoor het van groot belang is dat je je goed laat informeren. Bij een eerste consult wordt er gekeken of je in aanmerking komt een ooglidcorrectie. Mocht dit zo zijn, dan ontvangt je van de arts alle benodigde informatie over die ooglidcorrectie behandeling en over de te verwachten resultaten. Het in aanmerking komen is overigens niet afhankelijk van leeftijd of de mate van overhangende oogleden. Zo komen bijvoorbeeld al veel mensen van onder de 45 al in aanmerking, omdat bij hen een relatief kleine correctie vaak al tot een forse cosmetische verbetering leidt.

Welke is verdoving nodig bij een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt in principe onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Van de ingreep zelf voel je dus niets. Een ooglidcorrectie is een dagopname, je mag dus dezelfde dag weer naar huis.
Soms wordt een bovenooglidcorrectie uitgevoerd onder narcose maar dit moet dan apart afgestemd worden met de chirurg.
Als een onderooglidcorrectie met een bovenooglidcorrectie wordt gecombineerd zal dit onder narcose gebeuren.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Omdat het een dagopname is kun je vrijwel direct erna naar huis. Bij een narcose blijf je iets langer, maar hoef je niet te overnachten.

Herstel na een ooglidcorrectie.

Net als bij elke andere cosmetisch chirurgische ingreep heeft het behandelde gebied tijd nodig om te herstellen. De huid rondom de ogen is dun en het bindweefsel fijn, waardoor snel zwellingen en bloeduitstortingen ontstaan. Een coolpack werkt goed om de zwellingen te temperen. Met het zicht is doorgaans niets aan de hand. Na een week of twee weken zijn bloeduitstortingen en zwellingen redelijk weggetrokken.
Het herstel van een gecombineerde bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie is langer, zeker omdat je met die ingreep ook onder narcose gaat. Probeer zeker een weekje vrij van werkzaamheden te blijven om het herstel te bevorderen. De eerste twee weken moet je rustig aan doen; tillen en sporten is uit den boze. Hoe meer je beweegt, hoe meer druk er op de verse littekens komen en dat wil je vermijden. Douchen is toegestaan, maar wrijf beslist niet in de ogen. De hechtingen worden na een week verwijderd.
Hou er ook rekening mee dat je de eerste week niet echt toonbaar bent. De meeste mensen dragen een zonnebril wanneer ze naar buiten gaan. De roodheid trekt meestal na een aantal weken weg. Alleen bij een dunne huid blijft die langer zichtbaar, soms tot zes maanden.

Meer

Prijzen

De prijzen voor operatieve ooglidcorrecties varieeren nogal. Je kunt al vanaf 800 euro een ooglidcorrectie krijgen.

Let op dat je goed doorvraagt tijdens een consult of alle kosten in de prijs zijn inbegrepen en als je onder narcose gaat, of deze kosten niet apart worden doorbeslast.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht