100% Tevreden
1500 € Laagste prijs 1500 € Hoogste prijs

Overmatig transpireren

overmatig transpireren? daar kun je je heel ongelukkig over voelen. 

Als je je dag begint met een frisse douche en een goeie deodorant, dan mag je toch verwachten dat je de dag met droge oksels doorkomt? Nee dus… Als je echt zwaar transpireert dan vertonen zich in de loop van de dag zweetplekken in je overhemd. En dat staat bepaald niet cool. Zelfs als je de nare luchtjes weet te voorkomen door dagelijks te douchen, schone kleding te dragen en goede deo gebruikt, dan nog zijn die zweetplekken ontsierend.

Waarom helpt deodorant niet bij overmatig transpireren?

Deodorant helpt in ernstige gevallen niet. Deodorant voorkomt het ontstaan van bacteriën, die een onaangenaam geurtje veroorzaken. Maar deodorant kan geen bacteriën verwijderen of vernietigen. Dus als je al transpireert, kan een deo niet helpen.

Overmatig transpireren kan verholpen worden

Veel mensen hebben last heeft van overmatig transpireren. Dit kan vooral merkbaar zijn onder de oksels. Overmatig transpireren, de medische term is hyperhidrose, heeft geen duidelijke oorzaak. De oplossing is echter vrij simpel: Botox. Niet iedereen reageert op dezelfde manier op Botox. Bij gemiddeld 90% van de mensen zal een echter opmerkelijke verbetering worden bereikt. Lees hier meer over Botox als oplossing tegen overmatig zweten.

Is iontoferese een doeltreffende behandeling tegen overmatig zweten?

Bij deze techniek wordt met behulp van speciaal ontwikkelde apparatuur een electrische stroom door een bakje met kraanwater geleid. Door de handen of voeten gedurende enige tijd in dit bakje te houden wordt het zweetkanaaltje tijdelijk afgesloten. Het effect houdt enkele dagen aan. De therapie is thuis goed uit te voeren, maar is in de praktijk alleen geschikt voor de handen en voeten.

Zijn er crèmes die kunnen helpen tegen overmatig transpireren?

Ten aanzien van de aluminiumhoudende crèmes en oplossingen die op de huid worden aangebracht om het overmatig transpireren tegen te gaan: het effect hiervan is sterk wisselend.

Meer

Prijzen

Als je last hebt van overmatig transpireren, dan is dat vooral merkbaar onder de oksels en natuurlijk de befaamde zweetvoeten. Ook het voorhoofd kan erg in het oog springen als je last hebt van overmatig zweten.

 
Met een botox behandeling van de oksels kun je de zweetproductie met ongeveer 95% terugbrengen. Het is wel relatief kostbaar omdat het jaarlijks herhaald moet worden. Voor sommigen geldt zelfs dat je het 2x per jaar moet herhalen. En bovendien zijn de kosten ook afhankelijk van de hoeveelheid Botuline die ingespoten moet worden. Maar om toch een indicatie te geven, het kost ongeveer 500 euro per behandeling voor beide oksels.

 
Het goede nieuws is dat klinieken die door het ministerie van VWS erkend zijn en die met de jouw zorgverzekeraar in Nederland een contract hebben, in veel gevallen het voor elkaar krijgen om de behandeling door jouw zorgverzekeraar te laten vergoeden.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht