93% Tevreden
586 € Hoogste prijs

Laser tegen pigmentvlek

Pigment vlekken zijn vaak ouderdomsvlekken

Soms is de pigmentverdeling in de opperhuid minder  regelmatig is. Voorbeelden hiervan zijn sproeten en ouderdomsvlekken. De ouderdomsvlekken (Lentigines solares) ontstaan vaak door blootstelling aan de zon, maar kunnen ook voorkomen door hormonale schommelingen (denk aan het zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd). Verder is erfelijke aanleg ook een veroorzaker van pigmentvlekken. Dat komt vooral voor bij mensen met een lichte huid.

De pigmentvlekken vertonen zich meest op gezicht en handen, de huid die het meest aan de zon wordt blootgesteld. Pigmentvlekken verdwijnen in de winter verdwijnen niet altijd; sproetjes lichten wel op in de winter, maar ouderdomsvlekken veel minder.

Laser, IPL en OPL zijn licht-laser therapien die goed kunnen werken tegen pigmentvlekken.

Ouderdomsvlekken worden doorgaans goed verwijderd door middel van laser technologie. De laserpuls zorgt ervoor dat het overmatige pigment in de huid wordt afgebroken zonder de andere structuren in de huid te beschadigen. De duur en intensiteit van de behandeling is afhankelijk van verschillende factoren.Meer over laser vind je hier.

IPL (lichttherapie) kan soms geweldige resultaten geven bij de behandeling van pigmentvlekjes (ook bij couperose en permanent ontharen). Maar niet altijd. Pigmentvlekken kunnen soms tamelijk diep in de huid liggen, waardoor ook laser en IPL/OPL niet altijd effectief kunnen zijn.

Wat is OPL?

OPL is de opvolger van IPL. OPL kan heel specifiek een deeltje van de huid behandelen, waarbij de rest van de huid onaangetast blijft. Bij IPL en OPL worden golflengtes gefilterd bij de behandeling. Dat betekent dat de golflengtes die niet nodig zijn, ook niet worden gebruikt. Dus geen onnodige schade aan de huid.

De meest geavanceerde OPL apparatuur (Optimized Pulsed Light)  is de Palomar Icon.

Wat zijn de risico’s van een behandeling van pigmentvlekken?

Overleg met de arts of de pigmentvlekken, voorafgaand aan behandelingen, gecontroleerd moeten worden door de  huisarts of dermatoloog. Sommige vlekken kunnen kankercellen bevatten. Als je deze cellen met bijvoorbeeld laser gaat behandelen kunnen de kankercellen onbedoeld groeien.

Heb je een donkere huid, dan moet je extra voorzichtig zijn met het behandelen van pigmentvlekken. Het oplichten van de pigmentvlekken kan weer een nieuw contrast teweegbrengen, zodat je lichtere vlekken op de huid krijgt.

Meer

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht