100% Tevreden
500 € Hoogste prijs

Spataderen

spataderenSpataderen, veel voorkomend probleem

Spataderen (varices) komen vaak voor: zo’n 50% van de mensen boven de 50 jaar heeft er mee te maken. Een spatader is een verwijding van een ader. Als de dikke blauwe of paarse aders zichtbaar zijn kun je je daar flink aan storen. Dus ondanks het feit dat je vaak genoeg geen fysieke last ervaart van spataderen, zijn er mensen die er voor kiezen de spataderen te laten verwijderen. Daarvoor zijn verschillende behandelmethoden mogelijk.

Hoe ontstaan spataderen?

Spataderen ontstaan onder meer door vaak en langdurig stilstaan. De bloeddruk in de aderen stijgt daardoor op lokale plekken in de benen. De druk waarmee het bloed terugvloeit naar het hart is lager. Als gevolg hiervan zullen de aderen in de benen maximaal vollopen met bloed. De aderen worden daardoor opgerekt. Alhoewel de aderen in de benen elastisch zijn, kunnen ze uiteindelijk toch overrekken. De zogenaamde terugslagkleppen kunnen het dan begeven. Dit zijn kleppen die in de aderen zijn ingebouwd, op regelmatige afstanden. En dat is dan de directe aanleiding tot spataderen.
Spataderen zijn overigens ook in hoge mate erfelijk. Tenslotte ontstaan spataderen ook vaker op in de zwangerschap.

Wat kun je zelf doen om spataderen te vermijden?

Als je in beweging komt (gewoon wandelen), zakt de druk in de benen al na enkele stappen aanzienlijk. Dit komt omdat de spiercontracties in de benen de aderen leegdrukken waardoor het bloed beter naar het hart terugvloeit.

Komen spataderen alleen in de benen voor?

Spataderen komen vooral voor in de benen, maar kunnen ook op andere plekken voor. Bijvoorbeeld in de balzak (varicocele in het scrotum), bij de anus (aambeien), en in de slokdarm (oesofagusvarices).

Bereid je goed voor om vast te stellen welke behandeling het  beste bij jou past. Wat in jouw unieke geval de juiste keuze van behandeling zou kunnen zijn, moet je van te voren goed met een specialist van een kliniek doornemen.  En lees ervaringen van anderen die je voor zijn gegaan.

Meer

Prijzen

De prijs van een behandeling tegen spataderen hangt sterk af van de gekozen oplossing. Tot voor kort werden de meeste spatader behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Dat is nu niet meer zo, dus check bij je specialist wat voor jou het beste is. Sclerocompressie therapie kost - afhankelijk van de plaats en ernst van de spataderen - tussen de 150 en 300 euro. Vraag hoeveel behandelingen de specialist denkt nodig te hebben. En vergelijk of de prijs per been is! Chirurgisch aanpakken van spataderen is wat ingrijpender, effectiever maar ook duurder: tussen de 1300 en 2000 euro.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht