100% Tevreden
250 € Laagste prijs 1100 € Hoogste prijs

Striae

StriaeStriae, striemen op de huid

Striae is een huidafwijking die ontstaat indien het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken wordt. En dat gebeurt als het lichaamsdeel (te) snel groeit. Jonge meiden kunnen striae krijgen op de borsten als de borstvorming te snel gaat, en jonge vrouwen krijgen wel een striae op de buik tijdens een zwangerschap. Het onderhuidse bindweefsel van jonge lichamen is vaak minder elastisch dan bij ouderen. Hoe jonger de huid is, hoe groter het risico. Striae komt vrij veel voor en is niet ernstig. Striae is medisch gezien geen probleem. Striae is hooguit ongewenst vanuit cosmetisch perspectief. Er leek tot voor kort geen goede behandeling voor striae te zijn. Echter zijn er nu apparaten ontwikkeld die striae dusdanig kunnen verminderen dat het nauwelijks meer opvalt.

In het begin van de striae vorming zie je vooral rode lijntjes (strepen) die min of meer parallel lopen (allemaal naar dezelfde richting). Ze kunnen een paar centimeter lang zijn, maar striae van 20 centimeter komt ook voor. Van dichtbij lijkt striae nog het meest op een oppervlakkig litteken. De rode kleur van de striae kan vrij lang blijven. Maar in de loop van de jaren verkleuren de meeste striae naar een huidkleur. Daardoor valt het minder op.

Sommige groepen mensen hebben een vergroot risico op striae:

  • Bij zwangere vrouwen de buik en borsten
  • Bij jong volwassenen de dijen, billen en borsten
  • Bij mensen met overgewicht: buik, dijen, binnenzijde bovenbenen en bovenarmen
  • Bij bodybuilders de armen, bovenbenen en borsten
  • En tenslotte bij mensen die corticosteroïden (zalf, prednison) gebruiken.

Behandelingen tegen striae zijn:

  • Fractionele laser
  • Carboxy therapie
  • Microneedling. Bij micro-needling wordt de striae huid verbeterd door middel van een roller met 200 zeer fijne naaldjes. De fijne naaldjes in de roller stimuleren zo de huid om collageen en elastine aan te maken. Micro-needling werkt het beste in combinatie met tretinoine crème omdat deze door de gecreëerde micro-kanaaltjes in de huid beter wordt opgenomen.

Lees het artikel van Kliniek Dokter Frodo Gaymans, of vraag een gratis consult aan om te zien welke behandeling voor jou het meest geschikt is.

Meer

Prijzen

De prijs van een Striae behandeling is tussen de 600 en 1000 euro. Dit is afhankelijk van het aantal behandelingen die je nodig hebt om de striae aan te pakken. Per persoon verschilt het aantal behandelingen nogal, maar er zijn bij oudere striae plekken ook meer behandelingen nodig dan bij jongere striae plekken.

 
Je moet denken aan zo'n 600 euro voor 4 behandelingen met Carboxy Therapie. Wil je dit in combinatie doen met Microneedling, dan zijn de kosten rond de 1000 euro.
Voor fractionele laser betaal je ongeveer 500-600 euro per behandeling.
 
Laat je goed voorlichten welke behandeling voor jou het beste is, welk resultaat je kunt verwachten en welke kosten er bij komen kijken.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht