58% Tevreden
750 € Hoogste prijs

Lamp of laser

De mondspecialist kan werken met verschillende soorten lampen of laser, namelijk:

  • Plasmalamp
  • LED-lamp
  • UV-lamp
  • Laser

Bij al deze methodes wordt gebruik gemaakt van een peroxide-houdende gel. De peroxide wordt, in het geval van een plasmalamp, UV-lamp, LED-lamp of een laser versneld geactiveerd waardoor in korte tijd een goed resultaat te behalen valt.

Hoe werkt tanden bleken met een lamp of laser?

Er wordt eerst bleekgel op tanden aangebracht. Daarna wordt een lamp of laser op de tanden geprojecteerd om de bleekgel te activeren. Na ongeveer 1 uur zijn de tanden beduidend witter.

Wat is het resultaat van tandenbleken met een lamp of laser?

Er wordt door een aantal tandenbleek klinieken een te hoog verwachtingspatroon geschapen. Realistisch is een gemiddelde verbetering van 5 tot 10 nuances lichter. Natuurlijk is het resultaat afhankelijk van de kwaliteit en conditie van het gebit en de oorspronkelijke kleur van de tanden.  Het kan bijvoorbeeld zijn dat door het afsterven van een zenuw of een wortelkanaalvulling tand of kies verkleurt. En als je bijvoorbeeld tandenknarst kun je haarscheurtjes in het gebit krijgen, waardoor de kleurstoffen uit voedsel makkelijker opgenomen worden en je tanden dus verkleuren. Ook diverse medicijnen kunnen voor verkleuring zorgen, zeker bij kinderen.

Let wel op dat jouw specialist een resultaatgarantie geeft dat jouw tanden minstens 4 tinten witter worden na één enkele behandeling.

Is tanden bleken met een lamp of laser veilig?

Ga op zoek naar mondspecialisten, tandartsen en klinieken die veel ervaring hebben. De plasma lamp is niet schadelijk voor tanden en tandglazuur. De bleekgel die wordt gebruikt bevat niet meer dan 25% waterstofperoxide. De veiligheid van waterstofperoxide is onafhankelijk vastgesteld en beoordeeld door de Scientific Committee on Cosmetic and Non-Food Products (SCCNFP) en de US Food & Drug Administration (FDA).

Is het bleken van tanden met een lamp of laser pijnlijk?

Tanden bleken met lamp of laser is gewoonlijk pijnloos. Kort na de behandeling kun je gedurende enkele uren een tinteling of gevoeligheid voor zeer koude en/of warme dranken ervaren. De eerste dagen na het bleken gebruik je zo min mogelijk kleurstoffen zoals wijn, koffie en thee, zodat het resultaat langer aanhoudt.

Wat is de minimum leeftijd voor een lamp of laser behandeling om tanden te bleken?

Er is geen minimum leeftijd. Deze behandeling is ook zeer geschikt voor tieners die na een orthodontische behandeling, bijvoorbeeld nadat een beugel is verwijderd, vlekken op hun tanden hebben. Sommige specialisten raden aan te wachten met een behandeling tot de tanden en kiezen volledig gegroeid zijn. Er is overigens ook geen maximum leeftijd.

Hoe lang blijven de tanden wit als je tanden laat bleken met een lamp of laser?

In de meeste gevallen blijven de tanden gedurende drie jaren mooi wit. Het onderhoud van het gebit en je voedignspatroon beinvloeden de duur van het resultaat. Let op met de volgende producten:

Wat zijn de risico’s en complicaties bij tanden bleken met plasma lamp?

Let op, in de eerste dagen na de behandeling moet je beslist geen verkleurende zaken eten of drinken. Dit zijn drankjes en voedsel, die bij morsen op een wit tafellaken zichtbare vlekken geven. Denk aan rode wijn, koffie en thee.

Krijg je eerder gaatjes door de peroxide die gebruikt wordt tijdens het tanden bleken met een plasma lamp?

Nee, de tanden worden niet geëtst zoals met sommige tandpasta’s wel gebeurt. Peroxide is géén zuur en heeft dus als zodanig géén schadelijke werking op het glazuur.

  • Voedsel met veel kleurstoffen zoals kerrie
  • Koffie en thee
  • Rode wijn
  • Roken
Meer

Prijzen

De normale prijs van tandenbleken ligt tussen de 150 en 400 euro. Dit zijn prijzen die praktijken bieden die kwaliteit garanderen. De kosten voor een bleekbehandeling hangen af van de toegepaste methode(s) en het aantal tanden en kiezen dat gebleekt moet worden. Ook moet je goed opletten voor hoeveel behandelingen het is. Mondhygiënisten mogen deze behandeling niet meer verrichten, dus een tandarts voert de behandeling uit. 
Sommige tandartsen bieden betaling in termijnen aan. Bespreek dit voor je de behandeling laat uitvoeren. Vanaf 1 novemer 2012 is het wettelijk niet toegestaan om meer dan 0,1% waterstofperoxide in bleekmiddelen te gebruiken. De blekende werking hiervan is nihil. Tandartsen mogen wel nog bleekgel leveren met maximaal 6% waterstofperoxide waardoor de behandeling bij een tandarts dus meer effect zal hebben.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht