73% Tevreden
750 € Hoogste prijs

Tanden bleken

TandenMooiere tanden door bleken

De ene persoon heeft wittere tanden dan de andere. Maar naarmate we ouder worden, verandert meestal de kleur van tanden. Er komt hardnekkige aanslag op die niet zo eenvoudig te verwijderen is. Er zijn tegenwoordig makkelijke oplossingen om de tanden weer wat witter te maken. Je kunt bij de mondhygienist met behulp van een lamp of laser in een uurtje je tanden lichter maken. Ook kun je via de tandarts een op maat gemaakt bitje krijgen die je een paar uur per dag in doet. In dat bitje spuit je wat whitening gel.

Wat zijn de oorzaken van de verkleuring van tanden?

De aanslag die de verkleuring van tanden veroorzaakt, heeft diverse redenen. Sowieso kleurt je gebit naarmate je ouder wordt van nature donkerder. Dit is dus een natuurlijk proces. Ook maakt het uit wat je eet en drinkt, of je rookt en of je alcohol drinkt. Al deze dingen zorgen voor een verkleuring van het gebit, alhoewel de mate van kleuring per persoon verschilt.

 Zijn de resultaten voor tanden bleken voor iedereen gelijk?

Nee, de resultaten varieren. Bij sommige menseen laten de tanden na een paar dagen al een dramatische verbetering zijn, bij andere mensen kan het weken duren voor je een verandering ziet. Hoe meer geel je in je tanden hebt (in plaats van grijs) hoe beter het bleekresultaat zal zijn.

Klopt het dat kinderen vaker last hebben van plotselinge verkleuringen?

Wanneer jonge kinderen tetracycline (een bepaald soort antibioticum) krijgen, kan dit verkleuringen in het gebit veroorzaken (dus niet per se in het melkgebit). De verkleuring wordt tijdens de aanleg van het gebit als het ware in het tandbeen ingebouwd. Dit type verkleurde tanden kunnen niet altijd goed behandeld worden. Praat erover met je tandarts of mondspecialist zodat je weet wat je te wachten staat.

Wat zijn de risico’s en complicaties van een behandeling voor tanden bleken?

Een behandeling voor tanden bleken kan erg pijnlijk zijn. Dit wordt vooral genoemd wanneer je een op maat bitje door de tandarts laat maken, en thuis aan de slag gaat met whitening gel. Mensen met gevoelige kunnen erg veel pijn ervaren. Als je een brug of kronen hebt moet je weten dat de originele kleur van de brug of kroon met een behandeling niet mee wordt veranderd. De behandeling zorgt er echter wel voor dat vlekken van de brug of kronen worden verwijderd. Praat hierover met je behandelaar.

Helpt een tanden bleken behandeling tegen witte vlekjes op de tanden?

Deze vlekjes zijn vaak het resultaat van te veel fluoride tijdens de jeugd. Het wordt ook wel Fluorosis genoemd. De witte vlekjes kunnen ook het gevolg zijn van een beugel. Het resultaat van een tanden bleek behandeling is dat de witte vlekjes witter worden, maar toch minder prominent zichtbaar zullen zijn omdat de gehele tand witter wordt.

 

Bereid je goed voor om vast te stellen welke behandeling het  beste bij jou past. Wat in jouw unieke geval de juiste behandeling zou kunnen zijn, kun je van te voren bespreken. Maak een afspraak met een tandarts en een mondspecialist en bepaal dan wat voor jou de beste behandeling is. En lees ook ervaringen van anderen die je voor zijn gegaan.

Let op: vanaf 1 november wordt het tanden bleken aan banden gelegd.

Meer

Prijzen

Er zijn veel aanbiedingen voor tandenbleken op internet te vinden. Vele zijn bij gerenommeerde tandartsen of tandenbleek praktijken. Echter een aantal hebben ook minder goede reputatie. Deze bedrijven bieden tandenbleken voor prijzen aan die heel aantrekkelijk lijken maar achteraf niet heel veel goed doen. Er is in 2012 ook bij Kassa een item over tandenbleken geweest waarbij voorbeelden van praktijken die goedkoop tandenbleken aanbieden aan de orde kwam.
Let dus goed op als je een aanbieding voor tandenbleken tegenkomt en ga niet alleen voor de prijs maar controleer ook of het een gerenommeerde praktijk is.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht