100% Tevreden
2100 € Laagste prijs 2100 € Hoogste prijs

Ultrasone golven rimpels

ultrasone golvenVeel verwijzingen naar radiofrequentie en ultrasone golven

Als nieuwe, hippe Hollywood anti aging hype radiofrequentie en ultrasone golven. Ultherapie is een bekende aanbieder van zo’n behandeling met golven.Maar wat is dit nu voor behandeling? Werkt het echt? En blijvend? En waarom horen we hier dan zo weinig over van ‘gewone’  mannen en vrouwen? Op ietsmooier.nl staan duizenden reviews op het gebied van anti-aging, maar weinig over radiofrequentie en ultrasone golven. Kortom, wat is hier aan de hand?

Drie cosmetisch artsen aan het woord: Een pioneer, een scepticus en een in de onderzoeksfase.

Radiofrequentie & ultrasone golven zorgen voor aanmaak van collageen door verhitting van de huid
Radiofrequentie & ultrasone golven verstrakken het bindweefsel van het gezicht, zonder te snijden of te prikken. De behandeling verwarmt de huid, met een milde beschadiging tot gevolg. Daardoor gaat je huid aan het werk om nieuw collageen aan te maken. Collageen is een natuurlijk onderdeel van de huid die de stevigheid bepaalt.
En als je het precies wilt weten, lees dan nog even door:  Radiofrequentie is elektromagnetische straling, net als zichtbaar licht, maar onzichtbaar voor het menselijke oog. Ultrasone golven zijn geluidstrillingen, maar deze kunnen niet met het menselijk oor worden waargenomen (denk aan een echo). Met geluidstrillingen trilt het huidweefsel mee, waardoor het huidweefsel opwarmt, zonder het omliggende weefsel te beschadigen.

Radio frequentie & Ultrasone golven is niet nieuw, maar wel vernieuwend
De cosmetisch artsen zijn het er over eens dat (net zoals laser) Radio frequentie & Ultrasone golven een blijvertje is. Catharina Meijer zegt: “De afgelopen jaren hebben we een waslijst aan apparaten en behandelingen de revue zien passeren met nooit werkelijk afdoend resultaat. Gelukkig gaan de ontwikkelingen in ons vak razendsnel en hebben we inmiddels een apparaat ontdekt dat de huid mooi verstrakt, de Alma Accent Ultra V.”

Radio frequentie & Ultrasone golven is (ook) een anti aging methode maar is niet echt te vergelijken met fillers of botox
Radio frequentie & Ultrasone golven is interessant voor mensen die een subtiele verbetering willen en geen haast hebben.
Met Botox kun je overmatige of ongewenste spieractiviteit verzachten, waardoor een rimpel minder diep wordt. En met fillers wordt volume ingebracht, vaak het meest belangrijke bij het verbeteren van iemands uiterlijk. Met fillers maak je de huid steviger en/of voller. Drie keer een verschillende werking dus. Beter is het te vergelijken met een laser behandeling, waarbij laser wat meer impact heeft; beter resultaat maar ook een langere hersteltijd.

Minder rimpels, zonder injecties
Voor iedereen die bang is voor prikken en snijden is Radio frequentie & Ultrasone golven een ideale behandeling. Geen injecties, en dus ook geen lichaamsvreemde stoffen in het lichaam, en geen pijn.
Maar Radio frequentie & Ultrasone golven heeft ook een extra werking op vetophopingen in de huid en onderhuid. Met deze behandeling kunnen vetophopingen (zoals een onderkin) met een aantal behandelingen aanzienlijk verminderen. Net zoals een verslapte kaaklijn er mee kan worden gelift. “Daarmee is deze behandeling”, volgens Catharina Meijer, “het beste alternatief voor chirurgische ingrepen”. Radiofrequentie in combinatie met Ultrasone golven kan ook een methode zijn om betere lichaamscontouren te krijgen (vetcellen verdwijnen). Daarover lees je meer in dit artikel.
Ook een voordeel is dat je dezelfde dag nog toonbaar bent. Jani van Loghem: “Het is interessant voor mensen die het op sociaal vlak lastig vinden om met onverklaarbare zwellingen of blauwe plekken door het leven te moeten.”

Maar resultaat wordt niet gegarandeerd
Wat je mag verwachten is vermindering van oppervlakkige lijntjes, een stevigere, strakkere, gezondere, en een beter doorbloede huid. De behandeling is een kuur; je moet minimaal 6 keer voor een behandeling komen om tot het eindresultaat te komen. Het aantal behandelingen dat nodig bepaalt dus sterk het prijskaartje.
Volgens Jani van Loghem is het grootste nadeel dat de individuele resultaten behoorlijk verschillen. “Dat heeft ook te maken met de kwaliteit van de apparaten, de ervaring van degene die het apparaat bedient (instellingen) maar ook van de huidconditie (roken, diepte rimpels).”
“Vaak is de verstrakking door Radio frequentie veel minder dan gehoopt”, stelt Tom van Eijk, “en is het voor de patiënt moeilijk om het verschil te zien, terwijl we met injectables spectaculaire resultaten gewend zijn.”

Wat adviseren de drie cosmetisch artsen aan hun cliënten?
Jani van Loghem is overstag. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de verschillende apparaten en technologieën. Jani van Loghem: “ ik ben nu heel hard aan het sparen voor mijn apparaat van keuze: de Venus Freeze. Dit (veel te dure) apparaat is de meest ontwikkelde onder de apparaten; Die gaat heel mooi staan naast mijn gefractioneerde CO2 laser en mijn IPL apparaat”.
Tom van Eijk is nog niet zo overtuigd: “De meeste patiënten die ik spreek die zo’n behandeling hebben gedaan vonden het duur, pijnlijk en nutteloos. Als mensen het echt willen heb ik een betrouwbare collega waar ik ze naar toe kan sturen. Maar het motiveert niet om de behandeling zelf te gaan uitvoeren.” Tom blijft fan van fillers: “Het resultaat bij injectables is in grote mate afhankelijk van welke arts ze gebruikt. Die artistieke inbreng maakt het werken met injectables zo leuk en uitdagend. Veel meer dan het bedienen van een machine.”
Catharina was al overtuigd aanbieder van Radio frequentie & Ultrasone golven. Zij heef gekozen voor de Alma Accent Ultra V. “Een revolutionair apparaat die ultrasone golven combineert met de radiofrequentie.“

Kies je voor een Radio frequentie & Ultrasone golven, waar moet je dan op letten?
Het is best moeilijk om op internet af te gaan als het om cosmetische behandelingen gaat, want alles lijkt zo waanzinnig fantastisch als je naar de mooie voor-na plaatjes kijkt. Jani van Loghem adviseert: “Ik zou vooral afgaan op review sites zoals ietsmooier.nl. Als je al bekend bent bij een cosmetisch arts, zou ik die om advies vragen, hopend dat hij of zij zich echt verdiept heeft in de apparatuur en behandelwijze van Radio frequentie & Ultrasone golven.”

Aan dit artikel werkten mee:
Drs. Tom van Eijk, arts-directeur bij Rembrandt Kliniek, te Leiden.
Drs. Jani van Loghem, arts-directeur bij Doctors Inc, te Amsterdam.
Dr. Catharina Meijer, arts-directeur bij DermaClinic, te Zwolle en Groningen.

 

Meer

Prijzen

De prijs van een behandeling met ultrasone golven kost ongeveer 100 euro per behandeling. Ultrasone golven wordt dan gecombineerd met microdermabrasie. Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, vraag daarom altijd eerst een consult aan om je goed te orienteren. Ultrasone golven worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 
Als je een kuur van een aantal behandelingen met ultrasone golven plant in combinatie met microdermabrasie, doe dit dan wel in de winter. In de zomer moet je de zon echt mijden namelijk. 

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht