100% Tevreden
1800 € Hoogste prijs

Onderooglidcorrectie

 

Wallen onder de ogen die veroorzaakt worden door vet, kunnen chirurgisch verwijderd worden. Bij een onderooglidcorrectie, worden wallen gecorrigeerd en wordt de spier rond de oogomtrek aangespannen (suspensie van de orbucilarisspier). Een ooglidcorrectie (ook wel blepharoplastiek genoemd) is een van de meest voorkomende plastische ingrepen in Nederland. Een onderooglidcorrectie vind vaak plaats in combinatie met een bovenooglidcorrectie.

Wallen operatief verwijderen?

Wallen onder de ogen geven een vermoeide uitstraling. Om “permanent” de wallen onder de ogen te verhelpen is een operatie nodig. Door het vetzakje of de overtollige huid te verwijderen wordt de wal weg gehaald worden. Door ouderdom zal wellicht op latere leeftijd toch weer enige vorm van wallen ontstaan.

Hoe werkt een onderooglid correctie?

Tijdens de ingreep van de onderooglidcorrectie wordt er onder de haartjes van het onderooglid een incisie gemaakt. Dan wordt op verschillende plaatsen het uitpuilende vet verwijderd en indien nodig ook een klein reepje huid, waarna de incisie gehecht wordt. Omdat de incisie gemaakt wordt in de natuurlijke plooien van het onderoog, vallen de littekens hierin weg. Soms kan de ingreep ook via de binnenkant van het onderooglid plaatsvinden.

Wat zijn nieuwe inzichten op het gebied van onderooglidcorrectie?

Vroeger behelsde de correctie van de onderoogleden het gebied van de onderoogleden tot de oogkasrand. Maar in de loop der jaren bleek dat dit niet de meest optimale resultaten boekte. Het gebied dat om verbetering vroeg uitgebreider was, namelijk het gehele ‘midden-gezicht’ of ‘midface’ dat loopt van wimperrand tot bovenste deel wang (tot aan de neusvleugels).

Is verdoving voor een onderooglid correctie nodig?

Het is eenvoudig om met enkele prikjes het gebied van wang en ooglidgebied te verdoven. Het voordeel is dat je na de ingreep snel op de been bent (minder dan een uur is een goede richttijd). Maar de ingreep vindt ook wel plaats onder volledige narcose.

Hoe lang duurt een onderooglidcorrectie?

Een onderooglid correctie duurt ongeveer 45 minuten (een boven- en onderooglidcorrectie ongeveer 1½ uur).

Zie je een litteken na de ingreep?

Het sneetje onder de huid is optimaal gecamoufleerd, direct onder de wimperrand in een eigen huidplooi. Mooi is als er niet (teveel) oogvet wordt verwijderd. De oogkasrand tekent dan niet, maar er is een soepele overgang van onderooglid naar wang. En dat geeft een jeugdige uitstraling. Een te hol leeg oog met onvoldoende vet ziet er juist vermoeid uit.

Hoe lang duur het herstel van een onderooglidcorrectie?

Het herstel duurt enkele weken. De littekens zijn na volledig herstel nagenoeg onzichtbaar, doordat het litteken van de operatie in een natuurlijke plooi valt. Pas na een maand of 3 zie je het definitieve resultaat van het weghalen van de wallen.

Meer

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht