Deze behandeling heeft geen ervaringen

Wratjes

WratjesWat te doen bij wratjes

Er zijn 2 soorten wratjes. Ten eerste virale wratjes, deze zijn besmettelijk. Ze kunnen zich zowel verspreiden over je eigen lichaam, maar je kunt er ook anderen mee besmetten. En ten tweede steelwratjes (ook wel fibroma’s genoemd), dat zijn onschuldige niet besmettelijke wratjes. In beide gevallen is het voorstelbaar dat je ze wilt verwijderen. Misschien niet altijd medisch noodzakelijk, maar ook uit schoonheidsoverwegingen.

Wratjes, hoe krijg je ze?

Het virus verspreidt zich door huid-huid contact, vooral wanneer een wrat opengekrabd is. Het virus kan dan makkelijker naar buiten. Op deze manier worden anderen met het virus besmet.

Hoe kun je wratjes behandelen?

Wratten kunnen op verschillende manieren behandeld worden. De meest populaire methode is het bevriezen van de wrat door bijvoorbeeld stikstof. Door deze behandeling valt de wrat af. Let op: Niet-behandelen van steelwratjes kan ook een idee zijn. Wratten verdwijnen uiteindelijk meestal vanzelf en soms is de behandeling pijnlijker dan de wratten zelf. Maar, soms zit een wratje op een vervelende plek (voetwratten waardoor je last hebt met lopen) of zijn het er veel (waardoor bijvoorbeeld je handen onder zitten). Dan is een behandeling natuurlijk wel aan te raden.

Waarom krijgt de ene mens wratjes en de ander niet?

Vrijwel iedereen maakt in de kindertijd wel een periode door met wratjes aan handen of voeten. Als je als kind al wratjes hebt gehad zul je bij een nieuwe infectie met het virus geen wratjes meer ontwikkelen omdat je immuniteit tegen het virus hebt opgebouwd. Mocht je nu langdurig medicijnen krijgen die de weerstand verlagen (bv. mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan) dan kun je wel opnieuw wratten ontwikkelen. Sommige wratjes zijn viraal (ten gevolge van een virus), steelwratjes echter zijn niet besmettelijk. Steelwratjes zijn meer eeltige wratjes.

Hoe lang blijven wratjes bestaan?

Bij 80% van de mensen zijn de wratten binnen 1 jaar geheel verdwenen. Bij 20% van de mensen duurt het echter langer, soms vele jaren, voordat alle wratten verdwenen zijn.

Lees hier de ervaringen van anderen die je voor zijn gegaan.

Meer

Prijzen

Er zijn verschillende behandelingen tegen wratjes. De prijzen van deze behandelingen varieren ook enorm. Het is dus eigenlijk niet mogelijk hier inzicht in de kosten te geven want het geeft geen goed beeld. Vraag daarom altijd bij een eerste intake naar exacte behandeling die geadviseerd wordt en de kosten voor de behandeling.

 
Vaak worden deze behandelingen vergoed door je zorgverzekeraar. Vraag hiernaar bij je specialist.

Titel is verplicht

Behandeling is verplicht

Deze naam zal op de site getoond worden.

?

Vul hier de prijs in die je voor de behandeling hebt betaald

Laat hier je bericht achter

?

Ervaring is verplicht veld

Geef aan bij welke kliniek je de behandeling hebt gehad

Geef hier een beoordeling

Vul hier in door welke specialist je bent behandeld

Geef hier een beoordeling

Tevreden Niet tevreden

Maak hier een keuze

Foto voor
Upload
Foto na
Upload

Contact informatie

Je voornaam

?

Je achternaam

?

Maak hier een keuze

Je postcode

?

Leeftijd is verplicht

Je e-mail

?

E-mail is verplicht

Captcha error

Behandeling is verplicht

Plaats is verplicht veld

Opmerking is verplicht veld.

Contact informatie

Voornaam is verplicht

Achternaam is verplicht

Maak hier een keuze

Tel. nr. is verplicht zodat de kliniek een afspraak kan maken

Leeftijd is verplicht

E-mail is verplicht