Ik vond het a | FUE Stamceltechniek

Tevreden
    
Kosten behandeling € 1399
Naam Rogier
Behandeld op6 maart 2014
BehandelingFUE Stamceltechniek

Ik vond het al langere tijd vervelend dat mijn haar dunner begon te worden. Daarnaast begonnen mijn inhammen ook steeds dieper te raken, maar praten deed ik er eigenlijk nooit over. Tot ik op een gegeven moment in mijn privéleven in aanraking kwam met de directeur van de Nederlandse Haarstichting. Hij vertelde mij hoe hij in zijn functie terecht was gekomen. En tijdens dat gesprek voelde ik mij zo vrij om voor het eerst eens wat los te laten over mijn situatie bij een ander. Ik vertelde dat ik steeds meer probeerde de boel te maskeren. Gelukkig zei hij dat er genoeg oplossingen voor me waren.

Allereerst ben ik na overleg met de huisarts begonnen met finasteride. Verder sprak de directeur over een haartransplantatie om de reeds ontstane inhammen weer op te vullen. Helaas bleek dit ver buiten mijn budget te liggen aangezien ik nog student ben. Geheel toevallig kwam ik na ongeveer een half jaartje een actie op groupon tegen waarbij een haartransplantatie werd aangeboden door Hairplus voor een prijs die voor mij nog te overzien was. Ik heb toentertijd gelijk contact opgenomen met de directeur om te kijken of dit een raadzame deal was. Hij vertelde mij dat deze clinic als zeer goed stond aangeschreven.

Een tijdje nadat ik de voucher had gekocht ben ik contact gaan opnemen met Hairplus. Ik ben direct uitgenodigd om op consulgesprek te komen. In dit gesprek werden voor mij een hoop vragen beantwoord, welke ik op het internet niet kon achterhalen. Ze waren vrij helder over de aanpak en luisterde goed naar je wensen en motieven. Tijdens dit gesprek heb ik nooit het idee gekregen dat ze wilde opschieten of niet transparant waren. Kortom een erg verhelderend en fijn gesprek!

Omdat ik het liefst zo snel mogelijk behandeld wilde worden, belde de directeur van Hairplus mij meermaals of bepaalde data op korte termijn mij schikte. Op een gegeven moment paste het in mijn agenda om in een van die gaatjes te duiken.

Op de dag van de operatie was het de bedoeling dat er 750 grafts in mijn inhammen geplaatst gingen worden. Dit is relatief weinig omdat ik nog redelijk jong ben (24) en daardoor nog niet gigantische inhammen kende. Allereerst werd ik voorgesteld aan de arts en verpleegsters die me gingen behandelen. Na de korte introductie over hoe de dag zou gaan verlopen werden er foto’s van de beginsituatie gemaakt. Nadat dit was afgerond werd mijn achterkant gemillimeterd. Hierna mocht ik de operatiekamer binnentreden. Mijn achterkant werd vervolgens verdoofd en opgespoten met vocht om het werk makkelijker te maken. Wanneer het hoofd goed was verdoofd begonnen het verwijderen van de grafts. Dit heeft eventjes geduurd maar was compleet pijnloos. Toen het verwijderen klaar was mocht ik even wat gaan eten. Dit kon allemaal op eigen tempo. Er leek nergens haast te zitten tijdens de behandeling wat erg fijn was.

Het tweede deel bestond uit het bepalen van de nieuwe haarlijn. Ik had begrepen dat artsen zich het liefst aan conservatieve haarlijnen houden, dus ik had me redelijk behouden opgesteld om teleurstelling te voorkomen. De arts begon met tekenen van de nieuwe haarlijn waarmee zij dacht het mooiste resultaat te behalen. Geheel tegen mijn verwachting in was ik gelijk verliefd op de getekende haarlijn. Na een paar minuten kijken is ze begonnen met het verdoven van deze zijde en daaropvolgend het maken van de incisies. Nadat deze allemaal waren gemaakt begon het terugplaatsen van de haarzakjes. Ook dit ging door de verdoving zonder enige pijn. Nadat de zakjes allemaal waren geplaatst kon ik voor de eerste maal in de spiegel kijken. Het resultaat was mooi en tegelijkertijd heel bizar. Dat ik na al die jaren weer zo’n jeugdige haarlijn mocht hebben. Sinds dat moment heb ik nog geen enkele dag spijt gehad.

Ik ben nu bijna 2 maanden verder en het genezingsproces is goed gegaan. Inmiddels zijn bijna alle nieuwe haren al uitgevallen waardoor ik de oude haarlijn van de inhammen weer even terug heb. Ik mis mijn nieuwe haren ontzettend, maar weet dat ze met een paar maanden weer terug zullen groeien en ze een leven lang plezier en zekerheid zullen bieden.

Geef een reactie


7 + 4 =

Vul de rekensom in

?

De rekensom is verplicht