Mooie wenkbrauwen met permanente make up

Tevreden
Kliniek Beauty Lounge
Specialist: Manon Wolbrink
    
Kosten behandeling € 385
Naam Marian
Behandeld op23 december 2016
BehandelingCosmetische tatoeage

Als het je eenmaal is opgevallen, blijf je er op letten. De wenkbrauw. Bij elke vrouw die ik ontmoet beoordeel ik de wenkbrauwen. Verzorgd of slordig? Dik of dun? Mooi in model of een allegaartje aan haartjes? Dikke make up of een subtiele vorm? En wat me vooral opvalt: wat een verschil wenkbrauwen kunnen maken!
Zelf maakte ik lang deel uit van de categorie “allegaartje”. Van jongsaf aan had ik mooie dikke wenkbrauwen die ik wel wat in toom moest houden. De pincet hanteerde ik vooral in de auto, met dat keiharde licht in de acteruitkijkspiegel. Zo heb ik door de jaren heen mijn wenkbrauwen ingedamd, maar echt mooi was het niet te noemen. En op sommige plekken heb ik de pincet ook wat te enthousiast ter hand genomen.
Zelf de wenkbrauw bijtekenen is natuurlijk een optie. Zeker als een browbar een mooi sjabloon heeft gemaakt. Kwestie van bijhouden en ‘s ochtends met vaste hand in vorm brengen. Juist ja, met vaste hand. Tevreden met het resultaat om acht uur ‘s ochtends, zag ik mezelf later op de dag in een spiegel met een dikke streep potlood links, en een gevlekte Nijl-delta op rechts. Een tip: als je eyeliner niet onder knie krijgt, begin dan sowieso nooit aan het bijtekenen van je wenkbrauwen. Kansloos.
Ik heb nooit permanente make-up overwogen. Dat associeerde ik met een keiharde, volledig ingevulde, gothic wenkbrauw. Leuk op een travo-feestje, maar ‘s ochtends even joggen in het park is dat natuurlijk geen plaat. Boy, was I wrong.
Eigenlijk moet er een nieuwe naam komen voor permanente make-up met 3D effect. Want een tattoo (daar heb je het dan feitelijk over) op de plek van je wenkbrauw kan er zo mooi uit zien! Of, mooi, ik bedoel: zo natuurlijk. Qua vorm, qua kleur maar vooral qua structuur. Tussen de eigen haartjes door worden met fijne naaldjes hairstrokes getekend. Het eindresultaat is werkelijk verbluffend. Ik wist niet dat wenkbrauwen zo bepalend voor je gezicht kunnen zijn. Mijn ogen lijken wel gelift, en mijn gezicht symmetrischer. Maar bijkans nog fijner is dat ik niet meer elke ochtend met de hand – toch al niet gezegend met een een fijne motoriek – wenkbrauwen moet tekenen en bepoederen en bekwasten terwijl ik daar geen verstand van heb. ieder zijn vak. En Manon het hare!
Manon Wolbrink van Beauty Lounge in Haarlem doet al 20 jaar bijna alleen permanente make-up. Ze neemt heel veel tijd om eerst je perfecte wenkbrauw te tekenen. (yes, de mijne met het felbegeerde Cara Delevingne hoekje). Dan heb je een goed beeld wat het eindresultaat gaat zijn. Vervolgens tekent, kijkt, prikt, kijkt en prikt ze. Je voelt het wel, het is niet pijnloos, maar met een verdovende crème is het prima te doen.

Geef een reactie


1 +

Vul de rekensom in

?

De rekensom is verplicht

= 6