Hoe vindt het herstel na een neuscorrectie plaats?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Posts
 • ietsmooier
  ietsmooier

  Na de behandeling wordt een neusspalk aangebracht en krijg je neustampons in de neusgaten. De eerste week na de operatie mag je je neus niet snuiten, dat geeft teveel druk op de hechtingen. De neusspalk moet minimaal een week blijven zitten. Het behandelde gebied zal wat gezwollen zijn en pijnlijk aanvoelen.

  Je kunt ook wat last van hoofdpijn hebben. Blijf de eerste dag rustig op bed liggen met het hoofd hoog op een kussen. De zwellingen verdwijnen na een week of twee. Na de neuscorrectie is de neus flink gezwollen. Door de neus ademhalen is lastig en daarom krijg je een droge mond. Drink daarom voldoende. Binnen twee weken kun je weer redelijk door de neus ademhalen. De littekens moeten droog worden gehouden tot de hechtingen zijn verwijderd, ongeveer een week. Daarna kun je gewoon douchen.

  Pas op met de temperatuur van het water, want daardoor kan het behandelde gebied onnodig zwellen. Na een neuscorrectie is het van belang enkele dagen absolute rust nemen. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Na een week kun je weer lichte werkzaamheden ondernemen, maar vermijd het om te bukken. Zware lichamelijke inspanning (dus ook sporten) moet je zeker de eerste maand achterwege laten. Een week na de operatie kunnen de gewone activiteiten weer worden opgepakt. Verder is het van belang om gedurende acht weken niet aan de neus krabben, wrijven of pulken en niet zonnebaden. Wees voorzichtig met cosmetica en het reinigen van de huid.

  Het dragen van een bril kan problemen opleveren, niet alleen als de spalk nog op de neus zit, maar ook daarna. De neusrug moet zes weken worden ontzien. De neus voelt enkele maanden wat stijf aan.

  Reactie
  Sanny

  Kijk nog even op deze website voor wat meer informatie: http://www.revitanie.nl/neusoperatie-archief/neuscorrectie-leiden/

  Reactie

Reageer naar: Hoe vindt het herstel na een neuscorrectie plaats?


Vul de rekensom in

?

De rekensom is verplicht

+ 9 = 15