Gezicht en gezichtsbehandelingen

Gezicht

Het gezicht, aangezicht en de behandelingen

Het gezicht is het eerste dat je van iemand ziet, en het bepaalt voor een belangrijk deel of iemand aantrekkelijk wordt gevonden. Natuurlijk gaat het om uitstraling en ogen, maar fysieke kenmerken van het gezicht zijn wel degelijk ook belangrijk. We kennen allemaal de 7 schoonheden en er wordt weleens beweerd dat hoe meer je er bezit, hoe mooier je bent. Maar dat is heel subjectief, want niet iedereen is blij met een moedervlekje of sproetjes. Is er een objectieve manier om te bepalen wanneer iemand nu daadwerkelijk knap is? Met de verhouding 1:1,618 kun je exact bepalen of je ‘een schoonheid’ bent of niet. Deze verhouding staat ook wel bekend als de Gulden Snede (ook wel: Golden Ratio). Het is een wiskundige verhouding die in de natuur veel voorkomt (bloemblaadjes groeien volgens deze natuurlijke wetmatigheid). Ook in de kunsten (portretten) wordt gerekend met de Gulden Snede. Voorbeeld: een “perfect” gezicht is 1,618 keer zo lang als dat het breed is, en symmetrisch (linkerzijde van het gezicht is identiek aan de rechterzijde van het gezicht).
Maar het gaat bij cosmetische ingrepen heus niet om de perfectie van schoonheid. Meestal gaat het om cosmetische oneerlijkheden waar iemand zich aan stoort en graag iets aan willen doen, zonder perfectie in het achterhoofd.

Het gezicht en de neuscorrectie

Een neuscorrectie is een veelgevraagde cosmetisch chirurgische ingreep, die niet altijd een cosmetische achtergrond heeft. Soms is de behandeling relatief eenvoudig, vooral wanneer alleen de ‘zachte’ delen van de neus worden aangepast (kraakbeen-delen). De ingreep kan ook gecompliceerder zijn, vooral wanneer ook de neusbrug (bot) moet worden aangepast.

Oorcorrectie voor een beter aangezicht

Flaporen is aangeboren. Flaporen kunnen prima rechtgezet worden zodat het profiel van het gezicht en de schedel verbetert. Minister Schippers wil de leeftijdsgrens voor cosmetische ingrepen verhogen naar 18 jaar, echter zal de correctie van flaporen hier buiten blijven. Vaak wordt deze ingreep al jong gedaan.

Hals of onderkin en decolleté correctie

Bij het ouder worden gaat onder aan het gezicht de zwaartekracht werken. De huid gaat meer hangen, er komen diepere rimpels en de contour van het gezicht gaat veranderen. Door de nieuwe ontwikkelingen zijn er vele ingrepen bijgekomen waarvoor je niet onder het mes hoeft. ietsmooier geeft inzicht in de behandelingen voor hals en decolleté of de onderkin.

Permanente make up voor het gezicht

Permanente make up of cosmetische tatoeage kan helpen bij het verhullen van een probleem gebied of juist bij benadrukken van een lichaamsdeel. Maar de laatste tijd is permanente make-up een grote trend aan het worden. Omdat het er niet meer af gaat is het erg belangrijk met een goede specialist te kijken welke permanente make-up bij jouw gezicht past.
Op ietsmooier alle informatie over cosmetische gezichtsbehandelingen, welke klinieken en specialisten deze gezichtsbehandelingen uitvoeren en natuurlijk de reviews van mensen die deze behandeling eerder hebben ondergaan. Lees hun ervaring en wees zo voorbereid op wat een behandeling als permanente make-up, hals of onderkin en decolleté correctie, oor or neuscorrectie gaat betekenen. Via ietsmooier kun je een gratis consult aanvragen voor een gezichtsbehandeling in jouw buurt. Wij zullen een tweetal specialisten laten adviseren welke behandeling voor jou geschikt is, welke risico’s er bij komen kijken en wat de prijs zal zijn. Hiermee kun je objectief en gedegen een keuze maken die bij jou past.

 

Anti aging, ofwel de wens om de gevolgen van ouder worden minder snel zichtbaar te maken, is de basis voor heel veel cosmetische ingrepen en behandelingen die iets tegen rimpels doen. Lees hier meer over alle anti aging behandelingen.