Rimpels en rimpelbehandelingen

Rimpels

Rimpels, veroudering van de huid

Rimpels en huidveroudering vind niemand leuk, maar we kunnen er niet omheen naarmate we ouder worden.

Daarom doen we steeds meer ons best om “mooi” oud te worden.

Maar… wat gebeurt er eigenlijk met je huid als je ouder wordt?

  • De huid gaat hangen. Dat komt omdat de elasticiteit van huid- en spierweefsel af. Daardoor kan de huid (en ook de spieren) in het gezicht gaan hangen.
  • Het volume wordt minder.
  • Het ondersteunend vetweefsel neemt tegelijkertijd af.
  • Net als op je handen verlies je in het gezicht vet als je ouder wordt, net waar je het nodig hebt. (Bij sommige mensen verdwijnt het vet niet echt, maar zakt het ook naar beneden en concentreert zich in de kin. Dan krijg je een dubbele kin, ofwel onderkin).
  • De huid krijgt rimpeltjes.

Hoe ga je rimpels te lijf?

Natuurlijk kun je iets doen aan huidveroudering en de rimpels die je irriteren. Er zijn naast diverse huidtherapieën diverse behandelingen mogelijk voor verschillende soorten rimpels. Zo is botox niet voor alles een oplossing en zijn er vele nieuwe technieken ontwikkeld zoals laser die het snijden overbodig maken. Toch is de facelift niet helemaal van het podium verdwenen, trends geven echter aan dat de botox en fillers definitief hun plekje in de cosmetische behandelingen hebben gewonnen. Ook mesotherapie en ultrasone golven hebben de laatste jaren aan terrein gewonnen. Maar nu denk je natuurlijk: “Welke behandeling is voor mij geschikt?” Een vraag waar iedereen mee loopt, en het is een wirwar van behandelingen als je gaat zoeken.

 

Op ietsmooier alle informatie over rimpel behandelingen, welke klinieken en specialisten deze rimpel behandelingen uitvoeren en natuurlijk de reviews van mensen die deze behandeling eerder hebben ondergaan. Lees hun ervaring en wees zo voorbereid op wat een behandeling voor rimpels gaat betekenen. Via ietsmooier kun je een gratis consult aanvragen voor een rimpel behandeling in jouw buurt. Wij zullen een tweetal specialisten laten adviseren welke rimpel behandeling voor jou geschikt is, welke risico’s er bij komen kijken en wat de prijs zal zijn. Hiermee kun je objectief en gedegen een keuze maken die bij jou past.